Σκληρή επίθεση Κυρίζογλου σε Σπίρτζη για την υπόγεια οδό στη Μενεμένη - "Αν δεν αποδοθεί άμεσα θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας" (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Να αποδοθεί άμεσα το έργο του υπόγειας οδού στην περιοχής της Μενεμένης ζητά, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας πως ο μόνος λόγος που δεν παραδίδεται το έργο είναι ότι θέλει να κάνει τα εγκαίνια σε ημερομηνία που τον βολεύει.

Μάλιστα ο κ. Κυρίζογλου, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, τόνισε πως αν δεν αποδοθεί άμεσα το έργο, ο δήμος θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του και θα

προχωρήσει αν χρειαστεί και στον αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου.

“Ας αποδώσει το έργο και ας κάνει τα εγκαίνια για τα δικά του παλαμάκια όποτε θέλει. Θέλουν να τον απολαύσουν αυτό το έργο οι πολίτες και όχι να ταλαιπωρούνται. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, απαιτούμε την άμεση απόδοση του έργου. Θα προχωρήσουμε και στο κλείσιμο της οδού Μοναστηρίου αν χρειαστεί και θα πάθει ασφυξία η πόλη. Δεν δίνουμε καμία διορία στον κ. Σπίρτζη. Να αποδοθεί άμεσα το έργο”, δήλωσε.

Όπως είπε ο κ. Κυρίζογλου η υπόγεια οδός είναι έτοιμη προς χρήση και δεν επηρεάζει ούτε επηρεάζεται καθόλου από το άλλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτό της υπόγειας διάβασης πεζών, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αποδοθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα στις 7 Σεπτεμβρίου και μάλιστα είχε σταλεί και πρόσκληση στο δήμο. Ωστόσο δύο μέρες πριν στις 5 Σεπτεμβρίου, ο δήμος έλαβε έγγραφο το οποίο έλεγε ότι τα εγκαίνια αναβάλλονται, για τεχνικούς λόγους που δεν σχετίζονται με το έργο, για άλλη μέρα που θα ανακοινωθεί.

“Δεν μας εξηγεί τους λόγους που δεν το κάνει και μπορεί να θεωρήσω ότι θέλω. Μπορεί να κάνει τον δικό του επικοινωνιακό σχεδιασμό. Ας κάνει ό,τι θέλει. Ας δώσει το δρόμο στην κυκλοφορία να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ας κάνουν τα εγκαίνια όποτε θέλουν”, ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε και αυτή την αναγκαιότητα να αποδοθεί άμεσα το έργο προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι κάτοικοι της περιοχής.

“Κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι, είτε είμαστε πολίτες είτε είμαστε αυτού που διοικούμε, ότι τίποτα δεν μας ανήκει σαν να είναι σπίτι μας. Αυτός ο δρόμος ανήκει στο δήμο και τους πολίτες. Το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια και με ποιο τρόπο και με ποια συγκυρία, δεν αφορά κανένα. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους. Δεν μπορεί ένα έργο τέτοιας σπουδαιότητας, να περιμένει έναν άνθρωπο για να μπορέσει να κόψει κορδέλα. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κόψουμε κορδέλα αρκεί να αποδοθεί τώρα στους πολίτες”, είπε η κ. Πατουλίδου.

Τέλος ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ζήτησε και αυτός με τη σειρά του την άμεση απόδοση του έργου.

“Να δοθεί άμεσε κυκλοφορία το έργο της υπογειοποίησης. Πρέπει αυτό το έργο να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία και ένα αίτημα δεκαετιών της περιοχής να πάρει σάρκα και οστά”, δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα