Οι γυναίκες μπήκαν ξανά σε γήπεδο στο Ιράν για πρώτη φορά μετά το 1979 (εικόνες – video)

Έγινε πράξη και στο Ιράν και έτσι γράφτηκε ιστορία. Οι γυναίκες στην ασιατική χώρα μπήκαν ξανά σε γήπεδο, και αυτό έγινε στο «Azadi», που σημαίνει «ελευθερία».Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά από το 1979, στην φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας του Ιράν κόντρα στη Βολιβία (2-1) στο εθνικό στάδιο της χώρας στη Τεχεράνη, επιτράπηκε η παρουσία γυναικών στις εξέδρες.

Πρώτη φορά, τουλάχιστον σύμφωνα με το νόμο. Έτσι, το ποδόσφαιρο που μέχρι τώρα θεωρείτο διασκέδαση

για τους άνδρες, μπορούν να το απολαμβάνουν και οι γυναίκες. Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έχουν επίσης δει ένα ντέρμπι το 1981. Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν στο ίδιο γήπεδο οι γυναίκες έκατσαν μαζί με τους άνδρες στις κερκίδες και είδαν από γιγαντοοθόνες το παιχνίδι της εθνικής τους με την Ισπανία για το Μουντιάλ 2018. Τώρα, γυναίκες είδαν και LIVE ποδοσφαιρικό αγώνα. Στις 20/6 οι γυναίκες στο Ιράν είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi (που σημαίνει «ελευθερία») χωρητικότητας 100.000 θέσεων και παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του συγκεκριμένου αγώνα. Επίσης, ορισμένες γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου κλήθηκαν να παρίστανται στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν κατά της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2017 και τουλάχιστον μία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

Irán venció 2-1 a Bolivia en amistoso FIFA.

Pero lo histórico es que tras 50 años un grupo de mujeres del país asiático pudieron presenciar un partido de fútbol sin camuflarse.

Un gran avance para el movimiento feminista de dicho país

Keywords
Τυχαία Θέματα