Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Συναυλία σε… 30 σημεία για να αδειάσει η κεντρική πλατεία (video)

Τρόπο για να αδειάσει η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης ψάχνει ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και στο δελτίο ειδήσεων του «OPEN TV» αποκάλυψε την ιδέα του που ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερο συνωστισμό στον δήμο του. Πρότεινε συναυλία σε 30 σημεία, λύση που μπορεί να έχει, πάντως, διαφορετικά αποτελέσματα, ενώ… συνεχίζονται οι εικόνες με πολύ κόσμο σε πλατείες. 

Υπενθυμίζεται ότι τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, για τα υπαίθρια πάρτι σε πλατεία Αγίου Ιωάννου (στον δήμο του) και τις εντάσεις

που έχουν δημιουργηθεί εκεί, προκάλεσαν την αντίδραση δύο ομολόγων του, του δημάρχου Παιανίας και του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζορμπάς, σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου μίλησε για το περιστατικό, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Πολιτείας να κλείνει η πλατεία τις βραδινές ώρες, στη συνέχεια έκανε λόγο για «άβατο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη εδώ και πολλά χρόνια».

Επίσης, προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου από τις υπαίθριες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το που τέθηκε σε ισχύ η σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τι είπε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης

«Πρέπει να δώσουμε μία διέξοδο στα νέα παιδιά. Δεν λέμε να μην συνωστίζονται, αλλά λέμε να μένουν στις γειτονιές τους. Το βράδυ του Σαββάτου σκοπεύουμε να στήσουμε 100 μεγάφωνα σε 30 περιφερειακά σημεία της πόλης και θα προβάλλεται ηλεκτρονικά μία συναυλία που έδωσε στη Νέα Σμύρνη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης στο δελτίο ειδήσεων του «Open TV».

Όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος σε όλα αυτά τα σημεία, απάντησε: «Εάν σε κάποιο σημείο διαπιστωθεί συγχρωτισμός θα τραβήξω την πρίζα και όλο το event θα τελειώσει».

Προς το παρόν ο δήμαρχος δεν σκέφτεται, πάντως, να κλείσει την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως έγινε στην περίπτωση της Αγίας Παρασκευής: «Δεν φτάσαμε ακόμα στο σημείο να κλείσουμε την πλατεία όπως έγινε στην Αγία Παρασκευή. Καθημερινά υπό την παρουσία μου ένα κλιμάκιο της ΓΑΔΑ με αστυνομικούς περνάει από τα καταστήματα και συστήνουμε τα μέτρα ασφάλειας. Οι μαγαζάτορες τηρούν τα μέτρα 100%. Εμείς συστήνουμε στον κόσμο να κρατάει αποστάσεις».

Αγνοούν τις προειδοποιήσεις Χαρδαλιά

Την ώρα που ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό στις πλατείες, λέγοντας χαρακτηριστικά… «Δεν είναι αντίσταση ούτε μαγκιά. διακυβεύονται ζωές», στις πλατείες όλης της χώρας επικρατεί συνωστισμός. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα που κατέγραψε το OPEN, κάθονται στα παγκάκια, πίνουν αναψυκτικά και ποτά, συζητούν και δεν τηρούν καθόλου τις αποστάσεις ασφαλείας του ενάμιση μέτρου. Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι και Ακρόπολη. Συγκεντρώσεις και συνωστισμός σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους από πολίτες που δείχνουν να αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας.

Ο ένας πάνω στον άλλο στη Νέα Σμύρνη

Στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως μπορείτε να διακρίνετε από το βίντεο του «OPEN TV», εκατοντάδες νεαροί – ανάμεσά τους και πολλοί έφηβοι – συνωστίζονται στον πεζόδρομο το βράδυ της Τετάρτης. Η πλατεία ξεχειλίζει από κόσμο και κίνηση. Κάποιοι πίνουν μπύρες, άλλοι ποτά και κάποιοι άλλοι δροσερά κοκτέιλ από take away. Κάποιοι κάθονται στα πεζούλια και άλλοι περπατούν κουβεντιάζοντας. Οι αποστάσεις, όμως, μεταξύ τους μηδενικές…

Δεν έπεφτε καρφίτσα στο Παγκράτι

Αμέριμνες παρέες που συζητούν και διασκεδάζουν έχουν γεμίσει και την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Ο κόσμος πολύς και εδώ. Ανύπαρκτα είναι και εδώ τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται. Τίποτα δεν θυμίζει μια πόλη που βγήκε από την καραντίνα μόλις πριν από λίγα 24ωρα.

Συνωστισμός για μια βουτιά

Παραλία Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη. Το ρολόι έδειχνε 13:00 και ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στην παραλία. Και οι αποστάσεις, όμως, μειώνονται. Δύο ώρες αργότερα η παραλία είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και τα μέτρα καταργούνται.

Αγκαλιά με θέα το φεγγάρι

Το γεμάτο φεγγάρι έγινε η αφορμή για να κατακλυστεί από κόσμο και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης από ζευγάρια και παρέες που πήγαν να απολαύσουν τη θέα. Τα μέτρα και πάλι ανύπαρκτα…

Πηγές: OPEN TV, ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα