Συγκλόνισε ο Αντετοκούνμπο: Πρωτοστάτησε σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι για τον Φλόιντ – «Θέλουμε αλλαγή και δικαιοσύνη» (video)

Σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, συμμετείχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για αλλαγή και δικαιοσύνη.

Οι ΗΠΑ βίωσαν το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων το Σάββατο (06/06) για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Ο «Greek Freak», τα αδέρφια του, οι συμπαίκτες τους στους Μπακς και χιλιάδες κάτοικοι στην πόλη τους βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν για ισότητα.

Ο έλληνας αστέρας του NBA μιλώντας

στο συγκεντρωμένο πλήθος μέσω ενός τηλεβόα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωτοστάτησε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στο Μιλγουόκι, μια από τις εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ όπου κατεγράφη χθες το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων από την ημέρα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Φορώντας μπλούζα με τα διαβόητα πλέον τελευταία λόγια του Φλόιντ, «I can’t breathe», και συνοδευόμενος από τους δύο αδελφούς του, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, ζητώντας «αλλαγή και δικαιοσύνη».

«Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να κυκλοφορήσει. Δεν θέλω να έχει μίσος στην καρδιά του. Είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν το κάνουμε για τη δημοσιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

“We want change. We want justice.”

Giannis addressing the protesters in Milwaukee

(via @Sam__CT) pic.twitter.com/IIKT5d3uau

— Bleacher Report (@BleacherReport) June 7, 2020

Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» είχε ξεσπάσει λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, γράφοντας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media «φτάνει πια, είναι ώρα για αλλαγή». Το ίδιο έχουν πράξει ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ενώ σε πορείες έχουν πάρει μέρος και άλλοι αστέρες του NBA.

Antetokounmpo in Milwaukee for George Floyd pic.twitter.com/MPG94s8uhx

— instasports007 (@instasports007) June 7, 2020

We join all those praying for justice, equality, and peace in advance of today’s George Floyd march.
Harris County (TX) Sheriff’s Office. pic.twitter.com/kSAQyxAZs1

— Milwaukee County Sheriff’s Office (@MCSOSheriff) June 5, 2020

Milwaukee honors George Floyd. pic.twitter.com/C5LgtWum2E

— Rep. Gwen Moore (@RepGwenMoore) June 5, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα