Δολοφονία Φλόιντ: Οι ΗΠΑ βίωσαν το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων – «Βούλιαξε» η Ουάσινγκτον

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον και άλλες αμερικανικές πόλεις το Σάββατο (06/06), ζητώντας να σταματήσει η ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά των δυνάμεων επιβολής του νόμου, καθώς οι διαμαρτυρίες που πυροδοτήθηκαν από τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών συνεχίσθηκαν για 12η ημέρα. Ο θάνατός του πυροδότησε διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλες τις ΗΠΑ αλλά

και σε πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει βάλει ειδικό φράκτη μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Η συγκέντρωση στο Μνημείο Λίνκολν και η πορεία που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα διαμαρτυρία μετά την θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη προσαγωγή του στη Μινεάπολη.

Thousands of people marched down Constitution Avenue Northwest as Washington, D.C. attracted massive crowds over protests of racial injustice.

cc: @AdamParkhomenko – this is the closest I’ve seen to aerial footage. pic.twitter.com/LELOnh5vjW

— LiA (@LibsInAmerica) June 7, 2020

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (06/06) σε πολλά αστικά κέντρα – ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, η Ατλάντα, η Φιλαδέλφεια, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, η Βοστώνη και το Μαϊάμι – καθώς και σε μικρές κοινότητες σ’ όλη τη χώρα.

Μια από τις διαδηλώσεις με το σύνθημα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε») που προκάλεσαν έκπληξη ήταν η συγκέντρωση 150 έως 200 ανθρώπων στην πόλη Βάιντορ του Τέξας, περιβόητη για τις σχέσεις της με την Κου Κλουξ Κλαν.

Οι διαμαρτυρίες του Σαββάτου (06/06) ήταν πιο ήρεμες, σε σύγκριση με την οργή που είχε επικρατήσει στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Η εβδομάδα άρχισε με σποραδικά επεισόδια εμπρησμών και βανδαλισμών που οι αρχές και ακτιβιστές απέδωσαν σε μεγάλο μέρος σε υποκινητές και εγκληματικά στοιχεία. Οι αρχές κατέφυγαν κατά διαστήματα σε βίαιες μεθόδους καθώς προσπαθούσαν να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες πόλεις, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, όπου αστυνομικοί με κλομπ και ειδική εξάρτυση διέλυσαν ειρηνικές διαδηλώσεις.

Hundreds of thousands across Philly today marching against impunity and out of control State-sanctioned street executions. A sea of #BlackLivesMatter chants echoes through the city. #ICantBreathe #GeorgeFloyd (

Keywords
Τυχαία Θέματα