Κορονοϊός: Συνεχίζει να «θερίζει» ο ιός στη Βραζιλία – Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι «κάνει αόρατους» τους θανάτους

Ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να «θερίζει» σε Λατινική και Κεντρική Αμερική, την ώρα που στη Βραζιλία η κυβέρνηση κατηγορείται ότι «κάνει αόρατους» τους θανάτους. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου τα έβαλε ξανά με τον Τύπο και «κατέβασε» τη σελίδα με τα κρούσματα και τους θανάτους στη Βραζιλία.

Bolsonaro strips death toll and case totals from Brazil's coronavirus updateshttps://t.co/kclrMq9nXV

— DrugDesigns (@ArielBlocker) June 7, 2020

Πιο

αναλυτικά, ακόμη 904 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Βραζιλία, ανακοίνωσε αργά το Σάββατο (06/06) το Υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της Covid-19 ανέρχεται πλέον στη χώρα σε 35.930. Παράλληλα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 27.075 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας σε 672.846 τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε Σάββατο ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 341 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 3.593 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

O συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 13.511 νεκρούς επί συνόλου 113.619 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος από τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις. Ο απολογισμός στο Μεξικό είναι ο δεύτερος βαρύτερος στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από αυτόν της Βραζιλίας.

Hambre o coronavirus en Centroamérica y México. Para vender la fruta y las semillas, ella debe saber muy bien en qué calle moverse. Ser vendedora informal no[…]… https://t.co/mdQMNuCvyl pic.twitter.com/lo9UngL4nU

Keywords
Τυχαία Θέματα