Στον «αέρα» η νέα σχολική χρονιά για πολλά σχολεία της Αττικής λόγω του σεισμού

Σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο ΑιγάλεωΟι υπεύθυνοι αναφέρουν πως οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί και λόγω των αλλαγών που είχαμε στις διοικήσεις των δήμωνΣτο Νέο Ηράκλειο μαθητές θα φιλοξενηθούν σε προκάτ αίθουσες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις«Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη
συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές»

Φαίνεται πως το πρώτο κουδούνι την Τετάρτη (10/09) που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δε θα χτυπήσει φέτος σε όλα σχολεία της Αττικής, καθώς κάποια θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19 Ιουλίου με επίκεντρο τη Μαγούλα, που ταρακούνησε την πρωτεύουσα.

Το θέμα ανέδειξε με ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σχολεία που έχουν προβλήματα και δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.

Σχετικό ρεπορτάζ είχε και το OPEN TV με τους υπεύθυνους να αναφέρουν πως οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί και λόγω των αλλαγών που είχαμε στις διοικήσεις των δήμων, μετά τις τελευταίες εκλογές.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης στον ANT1, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαθήματα σε προκάτ αίθουσες στο Νέο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα και στο Νέο Ηράκλειο πολλές σχολικές αίθουσες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αναμένεται τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους πολλοί μαθητές να φιλοξενηθούν σε προκάτ αίθουσες που είναι έτοιμες γι’ αυτό το σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι η μέσα στον Αύγουστο η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Παιδείας Β΄ Αθήνας αποφάσισε το κλείσιμο του 1ου Γυμνάσιου Ηρακλείου Αττικής καθώς όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Η σχολική μονάδα θα κλείσει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάστασή των ζημιών. Ακόμη προβλήματα παρουσιάζουν συγκεκριμένες αίθουσες και χώροι και στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής (χαρακτηρισμός κατηγορίας Γ και Δ).

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας που προκύπτουν:

– Το 1ο Γυμνάσιο να μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο (με το οποίο είναι μεσοτοιχία) για όσους μήνες διαρκέσουν τα έργα και οι μαθητές των δύο σχολείων να πηγαίνουν διπλή βάρδια, πρωί – απόγευμα.

– Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο θα μπουν προκάτ αίθουσες που θα δανειστεί το Ηράκλειο από τον Δήμο Κηφισιάς.

– Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει μεγάλο γυμναστήριο οπότε θα δημιουργηθούν εκεί προσωρινά 4 αίθουσες που θα καλύψουν τις ανάγκες.

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ από το OPEN TV:

(πληροφορίες από ANT1, OPEN TV, xtypos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα