Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ο εισαγγελέας θα κάνει γνωστή τη δική του θέση γύρω από την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο»Στην αγόρευση του θα εισηγηθεί την ενοχή ή μη των εννιά κατηγορουμένωνΑνάμεσα στους εννέα κατηγορούμενους είναι και οι πρώην βουλευτές Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος

Την Τρίτη (10/09) θα συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και αναμένεται να αγορεύσει ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

για την επίθεση κατά του «Συνεργείου». Ανάμεσα στους εννέα κατηγορούμενους είναι και οι πρώην βουλευτές Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Ο εισαγγελέας θα κάνει γνωστή τη δική του θέση γύρω από τα γεγονότα που σημάδεψαν την 10η Ιουλίου του 2013, όταν ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην αγόρευση του θα εισηγηθεί την ενοχή ή μη των εννιά κατηγορουμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακόψει λόγω θέρους στα μέσα Ιουλίου, με οκτώ από τους κατηγορούμενους να έχουν απολογηθεί. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Μίχος ο οποίος στράφηκε κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και του συγκατηγορούμενου πρώην συντρόφου του.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Λαγός, που επρόκειτο να απολογηθεί τελευταίος δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί αυτοπροσώπως ενώπιον των φυσικών δικαστών του, όπως έχει δικαίωμα να πράξει. Έτσι, εκτός απροόπτου το δικαστήριο θα λάβει γνώση της εισαγγελικής εισήγησης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και τέλος η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται κατά περίσταση στους εννέα συνολικά κατηγορούμενους είναι αυτές της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της οπλοφορίας.

Να αναφερθεί ότι η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο ως αγνώστων δραστών αλλά στη συνέχεια ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Κατά την κατηγορία, η επίθεση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2013 μέσα στον κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη και ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά, καθώς ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι από τους μαθητές κρύφτηκαν μαζί με τη δασκάλα τους στην τουαλέτα για να σωθούν από τους επιτιθέμενους. Η δικογραφία έχει συσχετιστεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα