Απέρριψε ξανά την προσφυγή στις κάλπες το βρετανικό κοινοβούλιο – Φωνές διαμαρτυρίας μετά το «λουκέτο» (video)

Νέα ήττα για τον Τζόνσον στο ΚοινοβούλιοΟύτε οι μισοί από τους απαιτούμενους βουλευτές δεν τον στήριξανΝόμος του κράτους η αναβολή του Brexit

Εχθρικό προπύργιο έχει καταστεί πλέον το βρετανικό κοινοβούλιο για τον Μπόρις Τζόνσον μετά την απώλεια της δεδηλωμένης . Έτσι, λίγο μετά  την τελική και τυπική επικύρωση της αναβολής του Brexit, που πλέον είναι νόμος του κράτους, το κοινοβούλιο απέρριψε ξανά, το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου την πρόταση που υπέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού των Συντηρητικών Μπόρις

Τζόνσον να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Για να εγκριθεί η πρόταση του Τζόνσον απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 434 εδρών από το σύνολο των 650. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 293 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Μετά το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εργασίες του κοινοβουλίου αναστέλλονται ως τη 14η Οκτωβρίου κι επανέλαβε ότι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία προς το συμφέρον της χώρας, αλλά δεν προτίθεται να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πολιτικός πολιτισμός» ανύπαρκτος – Πρωτοφανείς εικόνες μέσα στη Βουλή

Η ανακοίνωση του Τζόνσον για το κλείσιμο της Βουλή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Δεν έλειψαν, δε, και βουλευτές που τραγούδησαν μέσα στη Βουλή για να δείξουν τη διαφωνία τους με τις κινήσεις του Τζόνσον.

Ο εμβληματικός πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου μιλώντας πριν την αποχώρησή του για τη Βουλή των Λόρδων σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ή κανονική αναστολή»

I know you’re not meant to film in the chamber, but everyone on the opposition benches is singing and this moment was beautiful. pic.twitter.com/MfQzpdTHRa

— Danielle Rowley MP (@DaniRowley) September 10, 2019

Όταν οι βουλευτές των Τόρηδων εγκατέλειπαν την αίθουσα με τον πρόεδρο της Βουλής για να πάνε στη Βουλή των Λόρδων, από την πλευρά των Εργατικών συνάδελφοί τους τούς φώναζαν «ντροπή σας». Ο Μπέρκοοου επέστρεψε στη θέση του, αλλά μόνον μια ομάδα συντηρητικών βουλευτών γύρισαν στην αίθουσα με τα έδρανα της κυβέρνησης σχεδόν άδεια και κατάμεστα εκείνα της αντιπολίτευσης.

Democracy shut down. Parliament silenced. #shameful pic.twitter.com/yqSB9tI2Sc

Anna McMorrin MP

Keywords
Τυχαία Θέματα