Από λεπτό σε λεπτό ο ανασχηματισμός – Ποια ονόματα «παίζουν» για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Αντίστροφη μέτρηση για τις σχετικές ανακοινώσειςΑπό το πρωί ο πρωθυπουργός συσκεπτόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες τουΤα σενάρια που «δίνουν και παίρνουν»

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν λίγο μετά τις 18.00.

Από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συσκεπτόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς

συνεργάτες του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με υπουργούς αλλά και με τα πρόσωπα εκείνα που θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Τα ονόματα που «ακούγονται» για το νέο κυβερνητικό σχήμα

«Δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για τα νέα πρόσωπα και τις «καραμπόλες», με τις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο, να αναφέρουν ότι το νέο σχήμα έχει πια «κλειδώσει».

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, ένα από τα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι θα μετακινηθεί είναι η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις σχετικές φημολογίες να κάνουν λόγο πως ίσως μετακινηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να έχει «ακουστεί» για το ποιος θα την αντικαταστήσει στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στα σενάρια που «παίζουν» τις τελευταίες ώρες ακούγεται και το όνομα του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα αντικαταστήσει τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος ανέλαβε πλέον καθήκοντα γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχετικές φημολογίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής οδεύει προς την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, με τον υφυπουργού του, Νεκτάριο Σαντορινιό να «παίζει» για τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Ο Νίκος Παππάς πιθανολογείται ότι θα παραμείνει αμετακίνητος, όπως και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Κοτζιάς, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναδάκης.

Ένα από πρόσωπα που αναμένεται να αξιοποιηθούν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση είναι ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πιθανή συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα, με τα σχετικά σενάρια να έχουν «φουντώσει» μετά τη θερμή συνάντησή της με τον Πάνο Καμμένο.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να έχουν εκπροσώπηση και οι Οικολόγοι Πράσινοι, αντιπροσωπεία των οποίων είχαν συνάντηση το πρωί της Τρίτης με τον Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπροσωπεία αποτελούνται από τους συνεκπροσώπους Φίλιππο Γκανούλη και Χριστίνα Ευθυμιάτου και τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας Μανώλη Βέμη, ενώ η συνάντηση έγινε παρουσία και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με την Κυβέρνηση και η καλύτερη οργάνωσή της στη νέα περίοδο μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, από την πλευρά τους «τέθηκαν τα αιτήματα αιχμής, σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, προστασίας του περιβάλλοντος, χωροταξίας και βιώσιμης οικονομίας, με βάση και την απόφαση του τελευταίου Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, για τα οποία συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν επί μέρους θεματικές συνεργασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα