Σοφά λόγια από τον Τσιτσιπά για τη ζωή, το μέλλον και τα παιδιά (εικόνες)

Μετά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους δημοσιογράφους για την… τενιστική τρέλα που έφερε στην Ελλάδα η εκπληκτική πορεία του στο Τορόντο πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο έλληνας τενίστας πριν ριχτεί στη μάχη του US Open παραχώρησε συνέντευξη στους «Times» και είπε σοφά λόγια για την ζωή, τα παιδιά και το μέλλον μας. Αν και είναι

μόλις 20 ετών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του, εστίασε στην ημέρα εκείνη πριν από τρία χρόνια, που ο πατέρας του στην Κρήτη του έσωσε την ζωή από πνιγμό, ανέφερε πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει τα πράγματα από τότε, μίλησε για την έντονη παρουσία του στα social media, αλλά και στο youtube με την δημιουργία βίντεο, αναφέρθηκε στο πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, λέγοντας: «Δεν κάθομαι σ’ ένα δωμάτιο να παίζω βίντεο γκέιμς».

Ας δούμε τι είπε ο έλληνας αθλητής, μετά τη πρώτη του νίκη στο φετινό US Open, αλλά και την παρουσία στο τουρνουά του Τορόντο (Roger Cup):

«Ξαφνικά όλοι ξύπνησαν, άρχισαν να βλέπουν τένις», είπε ο Στέφανος μετά τη straight sets νίκη του επί του Τόμι Ρομπρέδο. «Μου είπαν ότι ακόμα και παππούδες στα χωριά έβλεπαν τένις. Δεν είχαν ιδέα για το άθλημα προηγουμένως. Ο κόσμος τρελάθηκε. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς, γιατί δεν πήγα στην Ελλάδα. Δόθηκε μεγάλη προσοχή. Τραγουδιστές, πολιτικοί τουίταραν για τένις».

Ο 20χρονος τενίστας μπορεί να πήρε τη νίκη χωρίς απώλεια σετ, αλλά φάνηκε να έχει κάποια προβλήματα λόγω της ζέστης στη Νέα Υόρκη: «Ναι, είχα κάποια θέματα με το στομάχι μου. Ξεκίνησαν στο τέλος του πρώτου σετ. Δεν αισθανόμουν καλά, ένιωθα φουσκωμένος. Με ενοχλούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα και είχα εκνευριστεί. Δεν μπορούσα να παίξω όπως θα ήθελα, ήταν δύσκολο να κρατήσω το επίπεδό μου, την ίδια ένταση. Αλλά κατάφερα να κάνω κάποια πράγματα που λειτούργησαν. Δεν τα παράτησα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό σε κάποια κλειστά service games. Αυτό ήταν το πρόβλημα, το στομάχι. Ένιωθα περίεργα».

Ο έλληνας αθλητής δεν είχε μόνο πρόβλημα με το στομάχι του. Είχε και πολλά νεύρα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μάλιστα, ακούστηκε να λέει σε κάποιον στην εξέδρα να… σκάσει. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που το έκανα, αλλά ήταν ένας φίλος μου που έχει έρθει από την Αυστραλία να με στηρίξει. Είσαι συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, προσπαθείς να χειριστείς την κατάσταση και κάποιος σου φωνάζει “σέρβιρε στο Τ ή ανοιχτά” και παίζει με το μυαλό σου. Εκνευρίστηκα γιατί άρχισε να γελάει μετά από αυτό. Με είχε νευριάσει και απλά απάντησα (χαμόγελο)».

Stefanos Tsitsipas nearly drowned in 2015. Tennis holds no fear for the world No15 now, reports @stu_fraserhttps://t.co/SZkQBHceN6

Times Sport (@TimesSport) 27 Αυγούστου 2018

Διαβάστε αποσπάσματα και από τη συνέντευξή του στους «Times»:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι σε ένα δωμάτιο και να παίζω βίντεο γκέιμς. Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Προτιμώ να βγαίνω έξω και να δημιουργώ κάτι. Φυσικά, έχω περάσει και από την φάση που καθόμουν όλη την ημέρα μέσα σε ένα δωμάτιο και έπαιζα, αλλά τώρα πλέον δεν βρίσκω κάποιο νόημα σ’ αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω για να κάνεις και να ανακαλύψεις».

«Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να ταξιδεύουν. Γνωρίζω ανθρώπους που θέλουν πολύ να το κάνουν αυτό, αλλά δεν παίζουν τένις. Έτσι, μένουν στο σπίτι και κάνουν συνηθισμένες δουλειές. Νιώθω λοιπόν τυχερός που παίζω το άθλημα που αγαπώ και ταυτόχρονα ταξιδεύω σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη. Είναι σημαντικό να μεγαλώνω ως άνθρωπος και να ζω την ζωή με ένταση».

«Είμαστε οι δημιουργοί του μέλλοντος των παιδιών μας. Ό,τι κάνουμε σήμερα, έχει επίδραση στο μέλλον. Είτε αν ξεκινήσουμε μια εταιρεία, είτε αν στείλουμε αυτοκίνητα στο διάστημα».

Στην βρετανική εφημερίδα, ο 20χρονος πρωταθλητής μίλησε και για τον παππού του τον Σεργκέι Σαλνίκοφ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ποδοσφαίρου της Σοβιετικής Ένωσης το 1956: «Έχουμε υλικό και φωτογραφίες του. Ήταν αναγνωρισμένος στράικερ, ρώτησα τη μαμά μου πρόσφατα γιατί δεν ήταν αρχηγός της εθνικής ή της ομάδας. Ταξίδεψε πολύ, είδε πώς ζούσε ο υπόλοιπος κόσμος και ήταν ενάντια στον κομουνισμό. Μακάρι να τον γνώριζα. Πέθανε το 1984».

Όσο για τους στόχους του τη φετινή σεζόν; «Νομίζω ότι μπορώ να προκριθώ στο ATP Finals. Θέλω να κερδίσω έναν τίτλο ATP. Ήμουν πολύ κοντά, αλλά το χάλασε ο Ράφα δύο φορές. Πρέπει να περιμένω, να έχω υπομονή».

“Miksi ihmeessä näistä patukoiden avaamisista pitää tehdä näin pannahisen vaikeaa”, totesi Stefanos Tsitsipas, kun energiansa olivat vähissä. #tennisfi #tsitsipas pic.twitter.com/cyAy11hAwa

Eurosport Suomi (@EurosportSuomi) 28 Αυγούστου 2018

Φωτογραφία: thetimes.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα