Στα «μαχαίρια» Ποτάμι – ΝΔ για τα «μάτια» Ψαριανού και Αμυρά

Ιδιαίτερα τεταμένες δείχνουν να είναι οι σχέσεις μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά. με τη Σεβαστουπόλεως να βάζει στο στόχαστρό της τους δύο αντιπρόεδρους της ΝΔ (αλλά όχι βέβαια τον Κυριάκο Μητσοτάκη), Άδωνη Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα,

το Ποτάμι, απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη, που ζήτησε αποδείξεις ότι οι Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν από το κόμμα κατ’ εντολήν της ΝΔ, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι εν λόγω δύο πρώην βουλευτές του, έκαναν λόγο για «επίμονα τηλεφωνήματα» του Άδωνη Γεωργιάδη το Σαββατοκύριακο πριν την ανεξαρτητοποίησή τους. «Και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό», σημειώνει το Ποτάμι προσθέτοντας ότι για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες και πως «τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα».

Μάλιστα, λίγο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο που αφήνει έκθετο τον Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς ακούγεται να διαψεύδει τα περί αποχώρησής του από το Ποτάμι.

Η επίμαχη ανακοίνωση του Ποταμιού με τίτλο «Το Ποτάμι απαντά στις απορίες του Νικήτα Κακλαμάνη»

«Αποδείξεις ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι ίδιοι αυτοί δύο άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ. Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ. Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».

Άδωνις: Να σκεφτούν τι έχει κάνει το Ποτάμι και του έφυγαν οι βουλευτές

Στην αποκαλυπτική ανακοίνωση του Ποταμιού απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον «news 24/7», όπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήξερα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίει ο Γεωργιάδης, δεν περίμενα ότι ισχύει το ίδιο και για το Ποτάμι. Θα ήταν αστείο να θεωρεί ότι είχε βάλει στο ψηφοδέλτιό του ενεργούμενα άλλου κόμματος, Καλό θα ήταν να σκεφτεί τι έχει κάνει και του έφυγαν οι βουλευτές. Και ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός έλεγαν για μήνες ότι διαφωνούν στο θέμα των Πρεσπών. Με συνδέει μια φιλία και πέραν τούτου ουδέν. Έχω καλή γνώμη και για τους δύο, αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων».

Στην αντεπίθεση το Ποτάμι: Και να θέλεις να αγιάσεις, ο Άδωνις δεν σε αφήνει

Το απόγευμα της Τετάρτης το Ποτάμι σήκωσε το «γάντι» στον Άδωνη Γεωργιάδη και σε νέα του ανακοίνωση τόνισε:

«Πιστεύαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης θα ήξερε την παροιμία των αρχαίων “κρείττον του λαλείν το σιγάν” – είναι πολύ καλύτερο να σιωπά κανείς από το να ομιλεί. Μάλλον την αγνοεί. Και βγήκε να μας πει ότι έχει καλή γνώμη για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό, τους συνδέει φιλία, αλλά δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Κανείς δεν είπε ότι είναι αρμοδιότητα του τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Είπαμε και ξαναλέμε, ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της ΝΔ που ήταν σε επαφή μαζί τους – δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά – που κάθε τόσο τους έλεγαν “τώρα – τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε”. Και κάποια στιγμή το… πέτυχαν.

Τώρα, ως προς το μέγα ερώτημα “πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;”, τι να πούμε… Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του ’17 – έξι μήνες πριν τις Πρέσπες – το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα – ναι στα Νέα! – που έλεγε: “Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”.

“Στοιχειώδες Γουάτσον, στοιχειώδες. Ακούς εκεί ελληνικές εφημερίδες στα Σκόπια! Πώς δεν το είχαμε σκεφθεί;”».

Keywords
Τυχαία Θέματα