Τα είπαν με Βασιλειάδη για VAR, «στημένα» και Μουντιάλ 2030

Tο πολυσυζητημένο θέμα του Video Assistant Referee (VAR) ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά και τον τσέχο υπερσύμβουλο της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ για περίπου δύο ώρες. Τα είπαν, ακόμα, για «στημένα» παιχνίδια και Μουντιάλ 2030…

Στη συνάντηση που είχαν τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης της εισόδου του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στόχος της ομοσπονδίας, αλλά και της ελληνικής πολιτείας

είναι να είναι όλα έτοιμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από όλες τις πλευρές στο θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα που θα γίνουν, αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να θεσπιστεί για την καταπολέμησή της.

Παράλληλα υπήρξε κουβέντα για το ζήτημα των χειραγωγημένων αγώνων και η ανάγκη προσαρμογής στα διεθνώς κρατούντα. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει φάκελος της Sport Radar με κάποιο «ύποπτο» παιχνίδι.

Από την ατζέντα δεν έλειψε και η συνυποψηφιότητα της Ελλάδας με τις Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030. Στα μέσα Φεβρουαρίου μάλιστα θα υπάρξει σχετική συνάντηση στη Σόφια.

Τέλος συζήτηση υπήρξε και για το επόμενο αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την ΕΠΟ εδώ και μήνες, καθώς σε μερικό καιρό θα πρέπει να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας ότι μόλις βρεθεί η κατάλληλη έκταση, θα χρηματοδοτήσει η ίδια την κατασκευή του έργου.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα