Σε τρεις κατηγορίες χωρίζονται όσοι βλέπουν πορνό αλλά μόνο στη μια εντάσσονται οι υγιείς

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Ωστόσο μόνο στη μία κατηγορία εντάσσονται οι υγιείς.

Στην έρευνα συμμετείχαν 830 άτομα που έβλεπαν πορνό, οι οποίοι ρωτήθηκαν αν βλέπουν πορνό ψυχαναγκαστικά, εάν η συνήθεια αυτή επιδρά στην καθημερινή τους ζωή, εάν αισθάνονται ντροπή, αν αποφεύγουν το σεξ, ή αν ένιωθαν σεξουαλική ικανοποίηση.

Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες;

Πορνό για ψυχαγωγικούς λόγους. Το 75,5% των συμμετεχόντων ανέφερε πως παρακολουθεί πορνό για ψυχαγωγικούς λόγους κατά μέσο όρο για 24 λεπτά την εβδομάδα. Ο τύπος αυτός των θεατών είναι και ο μοναδικός υγιής καθώς δεν έχουν σεξουαλικούς ψυχαναγκασμούς, απολαμβάνουν το σεξ και δεν το αποφεύγουν.

Εθισμός στο πορνό. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία παρακολουθούν πορνό περίπου 111 λεπτά την εβδομάδα, είναι κυρίως άνδρες και διακρίνονται από έναν ψυχαναγκασμό.

Διαταραχές και ψυχαναγκασμός. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 12,7% των ερωτηθέντων. Αυτοί βιώνουν χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση, έχουν την τάση να αποφεύγουν το σεξ και είναι ψυχαναγκαστικοί. Βλέπουν πορνό κατά μέσο όρο 17 λεπτά εβδομαδιαίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα