Πυκνώνουν τα «σύννεφα» στη ΝΔ με «φόντο» Σαμαρά και Σχοινά (video)

Νέες αναταραχές προβλέπονται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μετά την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων της Κομισιόν, καθώς η ηγεσία της ΝΔ καλείται να διαχειριστεί την άρνησή της να βάλει στο «παιχνίδι» τον Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε δικαιολογήσει

τη στάση της κυβέρνησης να μην προταθεί ο κ. Σαμαράς ως άρνηση της Κομισιόν να παραχωρήσει στην Ελλάδα θέση αντιπροεδρίας στην Κομισιόν.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, όταν ρωτήθηκε ο κ. Πέτσας γιατί επιλέχθηκε ο κ. Σχοινάς έναντι του κ. Σαμαρά, ανέφερε:

«Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο δίλημμα κατ’ αρχάς. Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή».

Κι όλα αυτά μέχρι σήμερα, όταν η πρόεδρος της Κομισιόν ακύρωσε επί της ουσίας το επιχείρημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, παραχωρώντας τελικά μία αντιπροεδρία της Επιτροπής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον κ. Σχοινά.

Φυσικά, από τότε έως σήμερα, πολλά άλλαξαν στις ζυμώσεις και τις ισορροπίες αναφορικά με τα πρόσωπα των νέων επιτρόπων, ωστόσο το ιδιαίτερα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο του κ. Σχοινά δεν συμβαδίζει με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Πλέον, το ερώτημα που τίθεται στους «γαλάζιους διαδρόμους» είναι αν ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε. Οι όποιες εξελίξεις στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι αυτές που θα δώσουν την απάντηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα