Αξιέπαινη κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της βίας στα γήπεδα (video)

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μία σπουδαία κίνηση προσκάλεσε την ομάδα Κ-12 της Ακαδημίας Πυρρίχιου – ΠΑΟΚ να παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα της, τον σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος, ΟλυμπιακόςΒόλος, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, που έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση από ανεγκέφαλους

στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, που εδρεύει στα ΤΕΦΑΑ με το Πολυδένδρι. Επίθεση που καταδίκασε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το αποτρόπαιο περιστατικό οργανωμένης επίθεσης απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε 15χρονους, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. ΟΛΟΙ μαζί, ενάντια στους αυτουργούς, είναι κοινωνική προτεραιότητα.

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) September 8, 2019

Αυτή την πρωτοβουλία έκανε γνωστή με σχετικό ποστάρισμα ο Διευθυντής Επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων», Νίκου Γαβαλά:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκάλεσε την ομάδα Κ-12 της Ακαδημίας Πυρρίχιου – ΠΑΟΚ να παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα μας, τον σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος, ΟλυμπιακόςΒόλος, στο Καραϊσκάκη.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Ολυμπιακός… Να λάβουμε κάθε πρωτοβουλία που θα κλείσει τον κύκλο της βίας και θα αναδείξει το πρόσωπο του ποδοσφαίρου το οποίο θέλουμε όλοι μας.

Η εικόνα της συνύπαρξης της επόμενης γενιάς Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις εξέδρες, είναι η δική μας απάντηση στη βία… Olympiacos FC».

Τα φαινόμενα βίας είναι πολλά στη χώρα μας, τόσα μέσα σε αθλητικούς χώρους όσο και εκτός, κάτι που απασχολεί και την Πολιτεία. Πολλές φορές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις έχουμε γίνει μάρτυρες πολύ βλιβαρών γεγονότων.

Πήραν τις φανέλες από τα παιδιά για να τις κάψουν στην Τούμπα

Στην κάμερα του One Channel μίλησε ο υπεύθυνος της σχολής Ολυμπιακού, Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χοχλάκης, για το θλιβερό περιστατικό.

Όπως δήλωσε ο κ. Χοχλάκης: «Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, εμφανίστηκε μια ομάδα 100 ατόμων και πριν μπουν στο γήπεδο, άρχισαν να φωνάζουν “σταματήστε τον αγώνα τώρα, αυτό το σήμα δεν πρέπει να υπάρχει εδώ μέσα, μπείτε μέσα και βγάλτε τις φανέλες”.

Μπήκαν μετά μέσα στο γήπεδο, κάποιοι αποσπάστηκαν, κατευθύνθηκαν προς τα παιδιά σε ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων για να τους ξεντύσουν και τους πήραν με τη βία τα ρούχα. Μπήκε ο μικρός γιος μου στη μέση για να με υπερασπιστεί με κάποιο τρόπο, έφαγε μία καλή γροθιά στο πρόσωπο, σωριάστηκε κάτω, ενώ οι «μάγκες» με χτύπησαν στο πρόσωπο με σιδερογροθιά.

Τα δελτία όλα έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας, ήταν παιδιά μέχρι και 14-15-16 χρονών και έφτασαν να κυκλοφορούν γυμνά γιατί κάποιοι «μάγκες ήρθαν να τους πάρουν τις φανέλες να πάνε να τις κάψουν στην Τούμπα. Αυτό που προσπαθούσαμε όλοι μας να προστατέψουμε ήταν τα παιδιά και δόξα το Θεό είναι όλα καλά. Ελπίζω να σταματήσουν εδώ πέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα