Πρώτη γέννα γυναίκας με κορονοϊό: «Ήμουν ντυμένος σαν αστροναύτης» λέει ο μαιευτήρας στο «Αττικόν»

Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με κλειστά μαγαζιά λόγω του κορονοϊού, μεγάλη χαρά προκάλεσε η είδηση του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα που γεννήθηκε στο «Αττικόν» από μητέρα θετική στον ιό.

Η κλινική εικόνα της μητέρας και του νεογέννητου είναι καλή,  το πρώτο τεστ έδειξε ότι το βρέφος δεν νοσεί και σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί

100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο covid-19.

O μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που ξεγέννησε τη γυναίκα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία» και εξήγησε πως για λόγους ασφαλείας φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια και γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, όπως είπε, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά επιπλοκή με καισαρική σε περίπου μία ώρα.

Μέσω της ίδια συχνότητας, η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του «Αττικόν» τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στο νοσοκομείο για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.

«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες, ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» είπε, σημειώνοντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πως θα αφαιρεθεί με ασφάλεια, χωρίς να μεταδοθεί ο κορονοϊός στον γιατρό.

(Με φωτογραφίες από tinasmess.gr)

Πηγή: Πρώτη γέννα γυναίκας με κορονοϊό: «Ήμουν ντυμένος σαν αστροναύτης» λέει ο μαιευτήρας στο «Αττικόν» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα