Πρόστιμο στον Ρονάλντο για φοροδιαφυγή – Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Βαλκ για σκάνδαλα στη FIFA (εικόνες)

Πρόστιμο 3,2 εκατομμυρίων ευρώ θα επιβληθεί στον Κριστιάνο Ρονάλντο και θα καταδικαστεί σε φυλάκιση 24 μηνών, ποινή που είναι απίθανο να εκτίσει, καθώς ήρθε σε συμβιβασμό με τις αρμόδιες αρχές της Ισπανίας για υπόθεση φοροδιαφυγής, όπως έγινε την Παρασκευή (27/7) γνωστό.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους κατηγορείται ότι απέφυγε να καταβάλει 5,7 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί. Ο Πορτογάλος άσος είναι πολύ δύσκολο να πάει στη φυλακή, καθώς η ισπανική νομοθεσία ορίζει ότι ο κατηγορούμενος

χωρίς προηγούμενη καταδίκη επιτρέπεται να εκτίσει μια ποινή μέχρι δύο χρόνια με αναστολή.

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα υποχρεωθεί να καταβάλει το πρόστιμο των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, συν 5,7 εκατομμύρια ευρώ σε καθυστερούμενους φόρους, ένα εκατομμύριο ευρώ σε συσσωρευμένους τόκους και 250 ευρώ την ημέρα για τους 48 μήνες που καλύπτουν την ποινή φυλάκισης. Αυτό το ποσό είναι πιθανό να αποτελέσει μόνο ένα μέρος των προστίμων του Κριστιάνο Ρονάλντο για την υπόθεση, τα οποία αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 19 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Cristiano Ronaldo fined 3.2 million euro in tax evasion case https://t.co/uEI7Dcnmzc pic.twitter.com/1wg8Baoi2W

Reuters Top News (@Reuters) 27 Ιουλίου 2018

Να θυμίσουμε ότι ο «CR7» είχε αποδειχθεί πρωτόδικα πως ήταν ένοχος, μετά και την έρευνα της εισαγγελίας της Μαδρίτης. Θα υποχρεωθεί να δώσει ένα μεγάλο πρόστιμο και έτσι θα την βγάλει… λάδι. Δεν είναι ο πρώτος παίκτης που έχει παίξει στην Ισπανία και έχει θέμα με τις αρχές της χώρας για λόγους φοροδιαφυγής.

****

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε την προσφυγή του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκ κατά της απαγόρευσης των 10 ετών ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας (FIFA).

Το δικαστήριο της Λοζάνης, αποφάσισε ότι η απαγόρευση και το πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων ήταν «εξ ολοκλήρου σωστά» και επιβεβαίωσε την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της FIFA το 2016.

Ο Βαλκ, δεξί χέρι του πρώην προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε στη μεταπώληση εισιτηρίων παγκοσμίου κυπέλλου της FIFA και σε άλλες παραβιάσεις δεοντολογίας, τόνισε το CAS στην απόφασή του.

CAS Tolak Banding Mantan Sekjen FIFA https://t.co/1HkDewPZ0Y pic.twitter.com/otDsSKNBhY

— BolaBanget (@BolaBanget) 27 Ιουλίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα