Στην Αθήνα διάσημος πλαστικός χειρουργός από την Αυστραλία για τη θεραπεία των θυμάτων

Την Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο διάσημος αυστραλός πλαστικός χειρουργός Τζον Γκρίνγουντ, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο δόκτορ Τζον Γκρίνγουντ θα εφαρμόσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό δέρμα που λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα

δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν.

Ο κ. Γκρίνγουντ αναμένεται να αρχίσει το έργο του την προσεχή Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο νοσοκομείο ο διακεκριμένος επιστήμονας θα κάνει χρήση του NovoSorb. Πρόκειται για ένα τεχνητό δέρμα που κατασκεύασε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο aυστραλός πλαστικός χειρουργός είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Ο Τζον Γκρίνγουντ είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Just as Dr Richard Harris is honoured for his bravery in Thailand, another of Adelaide’s world leaders is flying overseas, to offer his services. World renowned burns specialist Dr John Greenwood will help treat patients injured in the deadly fires near Athens. #7News pic.twitter.com/PrxTtb5IHC

— 7 News Adelaide (@7NewsAdelaide) July 27, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα