Πρόεδρος Μουσκρόν: Πουλάει τις μετοχές του ο Πιεμπονγκσαντ, κι έρχεται στον Παναθηναϊκό

Πουλάει και έρχεται ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ. Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό («notele»), ο πρόεδρος της Μουσκρόν, Πατρίκ Ντεκλέρκ ανέφερε πως ο ταϊλανδός επιχειρηματίας πρόκειται να πουλήσει το 50% των μετοχών που έχει στο σύλλογο της Βαλλονίας και επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για… μερική απεμπλοκή του από το βέλγικο σύλλογο, ώστε να ασχοληθεί με τους «πράσινους».

«Όταν ο Πιεμπονγκσάντ ήρθε, έκανε κάποιες εξαγγελίες που θα έλεγα ότι ήταν κάπως αδέξιες. Ανακοίνωσε ότι θα πάρει παίκτες, μίλησε για αυξημένα τηλεοπτικά δικαιώματα για

ολόκληρο το βελγικό πρωτάθλημα που θα μπορούσαν να έρθουν από την Ασία και αύξηση εσόδων για όλο το βελγικό ποδόσφαιρο και φυσικά πρόσθεσε ότι θα είναι παρών σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, κάτι που ήταν μάλλον άστοχο, αφού δεν ήρθε ποτέ», είπε αρχικά ο Ντεκλέρκ και πρόσθεσε: «Πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν αυτός που εγγυήθηκε για την αδειοδότηση αυτής της σεζόν, μιλάμε για 2 εκατομμύρια ευρώ, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έκανε τίποτα. Όταν ήρθε, μας το είχε πει κιόλας, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να πάρει τον Παναθηναϊκό και μας είχε τονίσει μάλιστα ότι η υπόθεση ήταν σε καλό δρόμο. Τώρα φαίνεται ότι τα πλάνα του αναπροσαρμόζονται και εκτιμώ, μάλλον είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να πουλήσει τις μισές μετοχές του, κάτι που σημαίνει το 45% των μετοχών του συλλόγου. Δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό για το κλαμπ, αν καταφέρουμε να ενισχυθούμε οικονομικά».

****
Νωρίτερα, δημοσίευμα της βέλγικης εφημερίδας «Het Laatste Nieuws» ανέφερε πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ θέλει να παραχωρήσει το 50% των μετοχών της Μουσκρόν που του ανήκουν, προκειμένου να διαθέσει τα χρήματα στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο ταϊλανδός επιχειρηματίας παρουσιάζεται έτοιμος α παραχωρήσει άμεσα τις μετοχές του, ακόμα και στη… μισή τιμή της αξίας τους. Υπογραμμίζεται, πάντως, πως τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν σημαντικά εμπόδια σε αυτό το εγχείρημα εξαιτίας της κακής εκκίνησης της Μουσκρόν στο πρωτάθλημα.

Patrick Declerck, le président de Mouscron: “Piempongsant veut vendre la moitié de ses parts” https://t.co/0gHYpjWM35

— DH.be (@ladh) 13 Σεπτεμβρίου 2018

****
Την ίδια ώρα, φέρεται να γίνονται επαφές για την στελέχωση της ΠΑΕ, αν και ακόμα δεν έχει γίνει το deal μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ. Παίζει… τις τελευταίες ώρες το όνομα του έμπειρου τραπεζίτη, Σταύρου Λεκκάκου για την προεδρία.

Το όνομα του προέδρου της MIG δεν είναι το μοναδικό της Pan Asia για την συγκεκριμένη θέση. Η πρόθεση των Ασιατών είναι ξεκάθαρη, καθώς επιθυμούν «τεχνοκράτη» για τη θέση του προέδρου και όχι πρόσωπο από το χώρο του ποδοσφαίρου. Στελέχη αναζητούνται και για το εμπορικό τμήμα, το οποίο θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό οι Ασιάτες.

Συλλυπητήρια για τον Ντε Φαρία

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Γκομέζ Ντε Φαρία, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν στην ομάδα. Ο Αργεντινός εργάστηκε σε διάφορα πόστα τις προηγούμενες δεκαετίες στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Γκόμεζ Ντε Φαρία. Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Ντε Φαρία υπήρξε βοηθός προπονητή και διερμηνέας του Αϊμορέ Μορέιρα, του Βραζιλιάνου τεχνικού του Τριφυλλιού.

Με τον Παναθηναϊκό συνεργάστηκε επί σειρά ετών ως προπονητής της ακαδημίας, ενώ του πιστώνεται ότι έφερε στην Ελλάδα για τους Πράσινους τον Χουάν Ρότσα και βοήθησε για τη μετεγγραφή του Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ διατέλεσε και προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των Πρασίνων. Η κηδεία του Ντε Φαρία θα γίνει το Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χολαργού».

Keywords
Τυχαία Θέματα