Μάρτυρας – «κλειδί» στην υπόθεση με τις θυρίδες αποκαλύπτει: Μου έφερε χούφτες λίρες και χρυσά ρόλεξ (video)

Στοιχεία – «φωτιά» από επιχειρηματία – μάρτυρα που δηλώνει θύμαΤου παρέδωσαν τσάντα με κοσμήματα και τιμαλφή ως ενέχυρο«Μου λέει “κράτα τα σε ένδειξη καλής θέλησης”», αλλά λίγες ημέρες αργότερα ο μάρτυρας πήγε στην αστυνομία«Λίγες ημέρες μετά έφυγε από τη ζωή», λέει στον Alpha ο μάρτυρας

Δύο νέα πρόσωπα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση με τις θυρίδες.

Μάρτυρας – «κλειδί» στην υπόθεση, μίλησε στον Alpha.

Ο επιχειρηματίας, που δηλώνει θύμα, παρέδωσε τσάντα με χρυσά ρολόγια στην αστυνομία. Κάποια από αυτά αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες θυρίδων οι οποίοι είχαν καταγγείλει την αρπαγή τους.

«Την τσάντα μου την έδωσε τραπεζικός ως ενέχυρο», υποστηρίζει ο μάρτυρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. «Θέλω τα λεφτά μου, του είπα και εκείνος μου είπε: “Ναι, η δουλειά έχει γίνει (από εμάς)“. Μου δώσανε δύο χούφτες λίρες και ένα τσαντάκι με χρυσαφικά, ρολόγια και τέτοια. Μου έδωσε ένα μπλε – μαύρο τσαντάκι. Έκπληκτος, το ανοίγω και βλέπω χρυσά ρόλεξ με διαμάντια. Πανάκριβα ρολόγια άλλων εταιρειών, μαργαριτάρια και κοσμήματα, δύο πεντόλιρα σε σακουλάκι», αναφέρει.

«Μου λέει “κράτα τα σε ένδειξη καλής θέλησης. Τα χρήματα τα έχω κάπου, θα πάω, θα τα φέρω και όλα θα τελειώσουν”. Περίμενα μερικές ημέρες μήπως έφερνε τα λεφτά και εν συνεχεία ενημέρωσα την αστυνομία. Η αστυνομία τα κατέγραψε και θύματα αναγνώρισαν χρυσαφικά τους», καταγγέλλει ο μάρτυρας.

Προσθέτει δε πως: «Πήγα κατέθεσα 20 Ιουνίου, την άλλη μέρα μου είπε “Έλα να τελειώσουμε το θέμα μας”. Σε 4-5 μέρες κατάλαβε ότι κατέθεσα, ήταν σκληρός, δεν τον ένοιαζε αν έκανα καταγγελίες αλλά πλέον οι υπόλοιποι τον απομάκρυναν. Λίγες μέρες μετά έφυγε από τη ζωή».

Από τους εννέα, έως σήμερα, καταγγέλλοντες, μόνο ένας είχε δικαιωθεί πρωτοδίκως. Για την υπόθεση, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, επεσήμανε:

«Κάθε θυρίδα θησαυροφυλακίου αποτελεί προσωπικό χώρο του μισθωτή της και είναι απαραβίαστη τόσο από την τράπεζα όσο και από κάθε τρίτο. Απόντος του μισθωτή η θυρίδα μπορεί να ανοιχθεί μόνο αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».



Πηγή: Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα