Πόσο αγαπήθηκε η Μητέρα των Δράκων; Το Game Of Thrones έριξε τίτλους τέλους (video)

Γράφει η Ναταλία Κάππα

Ο τελευταίος κύκλος του Game Of Thrones προσπάθησε λίγο βιαστικά να κλείσει την αιματοβαμμένη ιστορία της διεκδίκησης του σιδερένιου θρόνου. Μία ιστορία που παρακολουθούμε κοντά 10 χρόνια (ήμουν «νια και γέρασα» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας) και που θα θέλαμε σίγουρα όλοι κάτι παραπάνω. «Δύο-τρεις σεζόν ακόμα» που είπε χαρακτηριστικά και ο συγγραφέας Μάρτιν σε μία συνέντευξη, αισθανόμενος απογοητευμένος από τον 8ο κύκλο.

Οι απόψεις για

τον τελευταίο κύκλο είναι κυρίως αντικρουόμενες, με τη σειρά στο imdb να σκοράρει πιο χαμηλά από ποτέ, για την ακρίβεια να σκοράρει για πρώτη φορά χαμηλά. Εντύπωση δεν μας κάνει που -ίσως και με μία τιμωρητική διάθεση- το μεγάλο φινάλε σκόραρε 4.4/10 (να θυμίσουμε ότι η σειρά έχει γενικό σκορ 9.4/10 –έπεσε από το 9.7/10 αν θυμάμαι καλά λόγω του τελευταίου κύκλου).

Ένας από τους βασικότερους λόγους αυτής της απογοήτευσης ήταν/είναι η αλλαγή του χαρακτήρα της Νταινέρις που ενώ σε όλη τη διάρκεια της σειράς έχτιζε το προφίλ της δίκαιης-ανθρωπίστριας-ιδεολόγου αρχηγού, μέσα σε 1-2 επεισόδια μεταμορφώνεται πιο γρήγορα και από Transformer.

Τη βλέπουμε να της γυρίζει το μάτι, αλλάζοντας εν μία (άντε δύο) νυκτί σε mad queen (θυμίζουμε ότι είναι θυγατέρα του mad king που τόσο δεν ήθελε να μοιάσει), καίγοντας το σύμπαν όλο: παιδιά, γυναίκες, άμαχους άνδρες, ζώα, σπίτια και ό,τι βρέθηκε εκτεθειμένο στις εναέριες δρακοεπιθέσεις, στους δρόμους του Kings Landing.

Όχι ότι είναι λίγο να βλέπεις να αποκεφαλίζουν την καλύτερή σου φίλη ή να σκοτώνουν και το δεύτερο δρακόπαιδό σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η μανία της που οδήγησε στην καταδίκη της από τον εραστή ανιψιό της που τόσο αμοιβαία αγαπήθηκαν, πριν βέβαια τις μεγάλες αποκαλύψεις περί συγγένειας… Άλλωστε, αν θυμάστε του Τζον μετά δεν του έκανε κούκου (καθότι μεγάλωσε με τις αρχές των Σταρκ εν αντιθέσει με τους Ταργκέριαν που τέτοια κολλήματα δεν είχαν), γεγονός που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την ξανθιά λιλιπούτεια βασίλισσα.

Ξεχωρίζουμε από το φινάλε, το καταπληκτικό πλάνο που εμφανίζεται στον στρατό της μετά το ψήσιμο της πόλης, έχοντας πίσω τα ανοιχτά φτερά του Ντρόγκον και ασφαλώς τον θρήνο του δράκου πάνω από το άψυχο κορμί της. Οι δράκοι λέγεται ότι ήταν πολύ έξυπνα πλάσματα και καθόλου τυχαίος ο συμβολισμός που λιώνει τον σιδερένιο θρόνο που είτε αναπαριστά την πηγή του κακού, είτε δεν μπορεί να τον έχει κανένας αφού δεν τον έχει η Καλίσι.

Εμείς εντοπίσαμε ένα βίντεο-αφιέρωμα για τις μεγάλες στιγμές της μοναδικής βασίλισσας που τα έβαλε με τους ζωντανούς νεκρούς (2 φορές), πάλεψε για τους σκλάβους και την ελευθερία και που μάλλον δεν έπεσε ποτέ από το βάθρο της ως fallen queen, όσο και αν επιμένουν οι σεναριογράφοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα