Εκλογές σε υψηλό συναγερμό θα κάνει το Καστελόριζο – Τουρκικές ασκήσεις σε απόσταση «αναπνοής»

Επιμένει στο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο η ΤουρκίαΤην Κυριακή 26 Μαΐου «κλείνει» περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για ασκήσειςΜέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιήσει ασκήσεις και με αληθινά πυρά κοντά στη Σκύρο

Μπορεί το, τυπικό, τέλος της μεγάλης τουρκικής άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να «Θαλασσόλυκος» έρχεται σε δύο μέρες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι παρενοχλήσεις δε θα συνεχιστούν

μέχρι και την τελευταία δυνατή στιγμή.

Πρακτικά η άσκηση έχει λήξει, και τα περισσότερα πλοία από το Αιγαίο πλέουν πίσω στην Τουρκία η σε λιμάνια του ψευδοκράτους. Ωστόσο η ένταση παραμένει.

Την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η Τουρκία με τη NAVTEX 0639/19 θα διεξάγει άσκηση με τη χρήση όπλων και πυρών δυτικά του Καστελόριζου. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει εμπίπτει σε ελληνική δικαιοδοσία.

Επιπλέον, με την παράνομη NAVTEX 0635/19 δεσμεύει περιοχή μια ανάσα από τα Ψαρά και τη Σκύρο, αλλά σε διεθνή ύδατα, για άσκηση με τη χρήση όπλων για τις 27-30 Μαΐου, 17-20 Ιουνίου και 24-27 Ιουνίου.

Ο «Θαλασσόλυκος 2019» ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την Τουρκία να κάνει μια επίδειξη δύναμης και έτσι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα πλήθος φωτογραφιών τόσο από την επιθεώρηση που έκανε ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ, αλλά και από διάφορες φάσεις της άσκησης.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις φωτογραφίες από τις αποβάσεις…

(Με πληροφορίες από news.gr, tsk.tr)

Keywords
Τυχαία Θέματα