Πλήρης απογοήτευση στον ΣΚΑΪ από την απάντηση Ντιμιτρόφ για το δημοσίευμα του BBC

Αρκετά μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε ο Αλέξης Παπαχελάς προκειμένου να αποσπάσει κάποιο επιθυμητό σχόλιο από τον Νίκολα Ντιμιτρόφ αναφορικά με το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, με τον τελευταίο να ξεκινάει τη συνέντευξη όχι με μία, ούτε με δύο,

αλλά με τρεις ερωτήσεις σχετικά με το δημοσίευμα.

«Ζω και αναπνέω τη Συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες. Έτσι βλέπω ολοζώντανα το άρθρο 4 παράγραφος 3 της συμφωνίας που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου. Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μία νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας. Για μας να μην εμπλακούμε σε τέτοια συζήτηση, αυτό πρέπει να είναι ένα ελληνικό debate», είπε αρχικά ο Ντιμιτρόφ.

Ερωτώμενος στη συνέχεια για το αν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, ο βορειομακεδόνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε: Και οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, συμφωνήσαμε ότι δεν θα παρεμβαίνουμε σε αυτά τα ζητήματα, στις εσωτερικές μας υποθέσεις, έτσι πρέπει να το σεβαστούμε και αυτό είναι μέρος του Συντάγματός μας τώρα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Παπαχελάς επέμεινε και με τρίτη ερώτηση, με τον Ντιμιτρόφ όμως να πηγαίνει το θέμα στην ουσία του και στο τι αλλάζει πρακτικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα