Πλατεία Αττικής: Η μεγαλύτερη κόρη είχε καταγγείλει τη μητέρα της για κακοποίηση (εικόνες-video)

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνομένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία” το 14 μηνών αγγελούδι που σώθηκε από το φλεγόμενο σπίτι στην πλατεία Αττικής τα ξημερώματα της ΤετάρτηςΜετά το κρίσιμο 48ωρο, αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί πως πλέον το παιδί είναι αιμοδυναμικά σταθερόΤο 2016 ο εισαγγελέας ανηλίκων αφαίρεσε από την 35χρονη μητέρα, την επιμέλεια της 16χρονης -τότε- κόρης της για παραμέληση και κακοποίησηΩστόσο, διατήρησε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της ενώ λίγους μήνες αργότερα έφερε στη ζωή και το αγγελούδι που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη
ΜΕΘ του “Αγία Σοφία”

Ακατάλληλη για να έχει την επιμέλεια της μεγαλύτερης κόρης της, ηλικίας 16 ετών, είχε κριθεί η 35χρονη μητέρα που άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, το 14 μηνών μωρό της μέσα στο σπίτι το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην πλατεία Αττικής.

Δείτε επίσης: Μωρό εντοπίστηκε μόνο του μετά από πυρκαγιά στην πλατεία Αττικής – Τι ισχυρίζεται η μητέρα

Το μωρό, που διακομίστηκε ασυνόδευτο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία“, νοσηλεύεται διασωληνομένο για δεύτερη μέρα, σε σοβαρή κατάσταση με εισπνευστικό έγκαυμα. Αχτίδα αισιοδοξίας είναι πως, μετά την πάροδο του πρώτου κρίσιμου 48ωρου, το παιδί είναι πλέον αιμοδυναμικά σταθερό.

Δείτε επίσης: Πλατεία Αττικής: «Τις νύχτες άφηνε μόνα τα παιδιά και το μωρό», λένε γείτονες (video)

Σύμφωνα με το Star, τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με την μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Τότε, το 16χρονο κορίτσι είχε εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα καταγγέλλοντας τη μητέρα του για παραμέληση και κακοποίηση.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η μαρτυρία για το μωρό που βρέθηκε μόνο του στην πλατεία Αττικής (video)

Τότε, ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το παιδί από την οικογένεια και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά του. Όμως, άφησε “πίσω” δύο ακόμη ανήλικα, τα οποία σήμερα είναι ηλικίας 3 και 4 ετών αντίστοιχα και όπως φάνηκε από τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του καμένου σπιτιού, ξάπλωναν σε στρώματα στο πάτωμα, για να ξεκουράσουν τα κορμάκια τους.

“Μετά την καταγγελία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Οποιαδήποτε υπηρεσία ανέλαβε την υπόθεση έπρεπε να φροντίσει ώστε και τα άλλα παιδιά να φύγουν από τη μητέρα“, είπε στην κάμερα του Star ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο “Χαμόγελο του Παιδιού“.

“Η Πρόνοια δεν έχει το χρόνο και τη δυνατότητα και δεν συνεχίζει να παρακολουθεί τις οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμου, δεν γίνεται”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην πορεία η 35χρονη έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Ο λόγος για το μόλις 15 μηνών κοριτσάκι που εντοπίστηκε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι στην πλατεία Αττικής και τώρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.


Βίντεο: Star

Φωτογραφίες: Star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα