«Ο Τσίπρας να κοιτάξει στο δικό του υπουργικό συμβούλιο για παράδειγμα επιθετικότητας», απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σχόλιο του πρωθυπουργού για την Τουρκία, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο» στο Νταβός.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση Τσίπρα στο Νταβός και «καρφιά» κατά Ορμπάν για το μεταναστευτικό (video)

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας

επεσήμανε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση, σε μια πολύ αποσταθεροποιημένη και εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, με έναν επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα, με επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, με ανοικτά προβλήματα και ανοικτά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Δείτε επίσης: Μήνυμα Λαγκάρντ στην Ευρώπη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (εικόνες)

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει απτό παράδειγμα επιθετικότητας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Δείτε επίσης: «Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση» – Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί στις 8 Φεβρουαρίου (εικόνες)

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός. Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο δικό του υπουργικό συμβούλιο για απτό παράδειγμα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με αυτόν τον ορισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε επίσης: Νταβός, η επόμενη μέρα: Χαμόγελα, κινήσεις καλής θέλησης για το Σκοπιανό και χρέος

Keywords
Τυχαία Θέματα