Copa America: Στον τελικό το σούπερ Περού μετά από 44 χρόνια, 3-0 την κάτοχο Χιλή (video)

Το Περού μπήκε στο Copa America θα βρεθεί ξανά σε τελικό του Copa America μετά από 44 χρόνια, όταν και είχε σηκώσει την κούπα. Συνεχίζει να εκπλήσσει στην διοργάνωση που φιλοξενείται στην Βραζιλία, καθώς στον ημιτελικό επικράτησε με 3-0 της Χιλής και προκρίθηκε στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (23:00), όπου θ΄ αντιμετωπίσει την «σελεσάο».

Οι Περουβιανοί,

που έχουν δυο κατακτήσεις, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην κάτοχο του τροπαίου και έφθασαν άνετα στην νίκη – πρόκριση, χάρη στα τέρματα των Φλόρες (21′), Γιοτούν (38′) και Γκερέρο (90’+1). Η Χιλή, που σήκωσε την κούπα στις δυο τελευταίες διοργανώσεις κόντρα στην Αργεντινή, θα παίξει στον «μικρό τελικό» του Σαββάτου (22:00) με την… παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Οι συνθέσεις:

ΧΙΛΗ (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Αρίας, Μποσεζούρ, Μαριπάν (89′ Καστίγιο), Μεντέλ, Βίσλα, Βιντάλ, Πούλγκαρ, Αρανγκουϊθ, Σάντσες, Φουενθαλίδα (46′ Σαγκάλ), Βάργκας.
ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Καρέγκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπραμ, Τράουκο, Τάπια, Γιοτούν, Καρίγιο (71′ Πόλο), Κουέβα (80′ Μπαλόν), Φλόρες (50′ Γκονζάλες), Γκερέρο.

Χωρίς Γουίλιαν στον τελικό η Βραζιλία

Σημαντικό πλήγμα για την εθνική Βραζιλίας, ενόψει του τελικού του Copa America, καθώς η «σελεσάο» δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γουίλιαν. Ο διεθνής άσος της Τσέλσι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στον ημιτελικό με την Αργεντινή, αλλά υπέστη τραυματισμό στο μηρό, δεν μπορεί να ενισχύσει την ομάδα του για να κατακτήσει το τρόπαιο. «Ο Γουίλιαν δυστυχώς δεν θα είναι στη διάθεση μας για τον τελικό», επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε.

Gold Cup: Στον τελικό οι ΗΠΑ, 3-1 την Τζαμάϊκα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και αφού επικράτησε με 3-1 της Τζαμάϊκας, προκρίθηκε στον τελικό του Gold Cup. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-0 με τους ΜακΚένι (9′) και Πούλισιτς (52′) για να μειώσει η Τζαμάϊκα στο 69′  με τον Νίκολσον και να προκύψει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Οι νησιώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Πούλισιτς τους «έδωσε την χαριστική βολή» στο 87′.

Στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (04:00 ώρα Ελλάδας), οι ΗΠΑ θ΄ αντιμετωπίσουν το Μεξικό. Η διοργάνωση που φιλοξενείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μεξικό και στην Τζαμάϊκα.

Μουντιάλ 2019 γυναικών: Η Ολλανδία στον τελικό

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ολλανδίας, προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών, που διεξάγεται στην Γαλλία. Οι «οράνιε» χρειάσθηκαν την παράταση για να πανηγυρίσουν την πρόκριση, καθώς στα 90 λεπτά του ημιτελικού, έμειναν στο 0-0 με την Σουηδία.

Το «χρυσό» γκολ, σημείωσε η 25χρονη επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Τζάκι Γκρένεν με σουτ έξω από την περιοχή στο 99ο λεπτό.

Στον τελικό της Κυριακής (18:00), η Ολλανδία θ΄ αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, ενώ στον «μικρό τελικό» του Σαββάτου (18:00) θα παίξουν η Σουηδία με την Αγγλία.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα