Πάολα Ρεβενιώτη: Με την παρουσία ενός τρανς ατόμου στη Βουλή, θα ανοίξει μία σημαντική συζήτηση (video)

Τον τρόπο που δίνει τη μάχη του σταυρού ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης διευθέτησης, ανέλυσε η Πάολα Ρεβενιώτη σε συνέντευξή της στο One TV και τον Δημήτρη Μανιάτη.

Η υποψήφια βουλευτίνα στην Α’ Αθήνας με το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο καταρχάς για μία πολύ σημαντική συζήτηση που ανοίγει σε περίπτωση που εκλεγεί στο κοινοβούλιο, καθώς όπως είπε θα αρχίσουν οι ερωτήσεις για το… τι είναι και τι

αντιπροσωπεύει. Μία τρανς ακτιβίστρια δηλαδή που εκπροσωπεί έναν χώρο που έχει υποστεί τεράστιες διακρίσεις, προσβολές και βία επί χρόνια.

Από κει και πέρα, ερωτώμενη για το αν η ελληνική κοινωνία παραμένει ομοφοβική, η Πάολα απάντησε ρητά πως «ναι, είναι. Προς το καλύτερο έχει πάει, αλλά τα προβλήματα υπάρχουν».

Ανέφερε μάλιστα και ένα πρόσφατο περιστατικό που της συνέβη. «Με είχαν καλέσει κάποια παιδιά στην Πάτρα, ρωτάμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν μπορούμε να πάρουμε ένα σκυλάκι μαζί μας, μας είπαν «πάρτε το» και μας έβαλαν και θέσεις να είμαστε στην πίσω πλευρά και μόλις φτάσαμε στο Κιάτο και με βλέπει εμένα ο οδηγός, λέει «θα φωνάξω την αστυνομία, δεν μπορεί να μπει το σκυλί». Αν ήσουν εσύ (σ.σ. ο δημοσιογράφος) δεν θα υπήρχε θέμα», ανέφερε επίσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων που αποτελούν τις προτεραιότητές της, όπως το θέμα της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων (η δόση να δίνεται από τα νοσοκομεία και να παρέχεται βοήθεια για απεξάρτηση, κάτι που χρησιμεύει και στον περιορισμό του εμπορίου), το θέμα του airbnb, αλλά και για τις ταξικές διακρίσεις στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα