Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι

Λεπτομέρειες από τα όσα είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, ανέφερε, μιλώντας στον AΝΤ1, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όσον αφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι φοβερό, καθώς εφόσον η συμφωνία περάσει από την τουρκική Βουλή

θα δημοσιοποιηθεί και θα τη δούμε κι εμείς. Μάλιστα, “χαριτολογώντας” ο Ερντογάν είπε στον πρωθυπουργό “μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε”».

Αυστηρότερος έλεγχος στα σύνορα

Αναφορικά με το προσφυγικό, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει να κερδίσει εάν συνεργαστεί με την Ελλάδα για να πείσει την Ευρώπη ότι οφείλει να κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπήρξαν αναφορές του έλληνα πρωθυπουργού ότι “οι τουρκικές λιμενικές αρχές δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές και ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα”. Σε αυτό αναμένεται να υπάρξει βελτίωση, αν και ασφαλώς “παίζει παιχνίδι” με το προσφυγικό ο Ερντογάν, ο οποίος όμως αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα επικοινωνίας με την Ευρώπη».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε, ακόμα, αλλαγή «προς το αυστηρότερο ως προς τον έλεγχο των συνόρων ξεκινώντας από τα χερσαία σύνορα που είναι πιο εφικτό να είναι διαχερίσιμα».

Μεταφέροντας το κλίμα της συνάντησης είπε τα εξής: «δεν έφυγα από τη συνάντηση με την αίσθηση ότι είχα ανθρώπους που είχαν να πουν αυτό που ήθελαν και αποχώρησαν χωρίς να δοθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης». Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι λες και είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τους τόνους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε, επίσης, ότι «ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα» υπογραμμίζοντας ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει να μας προβληματίζει αλλά όχι να μας φοβίζει».

Για γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας σε περίπτωση υλοποίησης των εξαγγελιών της Άγκυρας για γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «μπορεί να έχουμε στείλει εμείς δικό μας γεωτρύπανο, για να “τρυπήσουμε” εμείς, πριν από μια πιθανή κίνηση της Τουρκίας να στείλει γεωτρύπανο εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτό μας προβληματίζει, αλλά δεν πρέπει να μας φοβίζει κι αυτό το λέω ως υπουργός Άμυνας».

Πηγή: Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα