Το Λαϊκό Νοσοκομείο «υιοθετεί» καρκινοπαθή μετανάστη χωρίς ΑΜΚΑ

Την ευκαιρία να παλέψει για τη ζωή του δίνει το Λαϊκό Νοσοκομείο σε έναν 22χρονο μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά καθώς δεν είχε ΑΜΚΑ δεν μπορούσε να ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Ο 22χρονος εισήχθη στις 25 Νοεμβρίου με πόνους στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από καρκίνο και εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να εκδώσει ΑΜΚΑ, ενώ διαθέτει ΑΦΜ

με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει αξονικές τομογραφίες και να ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το ιατρικό σημείωμα αναφέρει ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο όρχεως νόσο επιθετική, καλπάζουσα και σαφέστατα απειλητική για τη ζωή, που χρήζει «άμεσης έναρξης χημειοθεραπειών» και «επείγουσας σταδιοποίησης με αξονική τομογραφία θώρακος».

Έκτοτε ο 22χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γυρνούσε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και του ζητούσαν ΑΜΚΑ και από υπηρεσία σε υπηρεσία, όπου του έλεγαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν ΑΜΚΑ. Κι αυτό διότι βρίσκεται σε νομικό κενό η έκδοση ΑΜΚΑ για όσους ζητούν άσυλο, καθώς έχουν καθυστερήσει οι υπουργικές αποφάσεις που θα ρύθμιζαν το θέμα. Μάλιστα ο 22χρονος είχε ΑΦΜ από τις 22 Ιουλίου.

Η ανταπόκριση του Λαϊκού ήταν άμεση και σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν. η διοίκησή του ζήτησε να ενημερωθεί για την ιατρική κατάσταση του 22χρονου δίνοντας το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι εξετάσεις και η αγωγή χωρίς να επιβαρυνθεί ο ίδιος.

Πηγή: Το Λαϊκό Νοσοκομείο «υιοθετεί» καρκινοπαθή μετανάστη χωρίς ΑΜΚΑ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα