«Ωοτοκία»: Ένα βιβλίο τέχνης από τον Γιώργο Λάνθιμο για τον οίκο Gucci (video)

«Ωοτοκία» είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου τέχνης του οίκου Gucci με φωτογραφίες του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος το καλοκαίρι είχε στρέψει το βλέμμα του μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του στην Cruise 2020 του Gucci για τις ανάγκες του look book της κολεξιόν.

Presenting

‘Ωοτοκία (Oviparity)’ a special limited-edition artbook by #YorgosLanthimos. Shot inside the Leda Gallery of Villa Albani Torlonia in Rome, the provoking portfolio of images features the #GucciCruise20 collection. #AlessandroMichele pic.twitter.com/GLePCczn0T

gucci (@gucci) November 18, 2019

Ο σκηνοθέτης των «Ο Αστακός» και «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» φωτογράφησε στην Αίθουσα «Λήδα» της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, τα μοντέλα ανάμεσα σε Ρωμαϊκά και Αρχαία Ελληνικά γλυπτά.

Ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες, με τα πρόσωπα καλυμμένα με άσπρη πούδρα μιμούνται τα αγάλματα, νεότερα πρόσωπα εμφανίζονται φορώντας της πολύχρωμες και εκλεκτικές δημιουργίες του οίκου.

A look at the new limited-edition artbook shot by #YorgosLanthimos among the statues inside the Leda Gallery of Villa Albani Torlonia in Rome. Distributed by #IDEA, ‘Oviparity’ is available at #GucciGarden and #GucciWooster. #GucciCruise20 #AlessandroMichele pic.twitter.com/pxlaTzKG0a

gucci (@gucci) November 19, 2019

«Το να έχεις τους ηθοποιούς και τα μοντέλα να επικοινωνούν με το περιβάλλον, αντιπαραθέτοντάς τους με αυτά τα πανάρχαια αγάλματα και με τους ηλικίας αιώνων τοίχους ήταν ιδιαίτερα αναζωογονητικό» εξήγησε, μιλώντας στο Dazed, ο Γιώργος Λάνθιμος.

«Αυτή η διαδικασία έμοιαζε να είναι, ταυτόχρονα, μια πρόβα για ένα μελλοντικό θεατρικό έργο και οι απαρχές της δημιουργίας μιας τελετουργίας την οποία τα πρόσωπα στις φωτογραφίες θα εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν, τα χρόνια που έρχονται» πρόσθεσε.

Named after the statue that sits at its centre, ‘Leda and the Swan’, the Leda Gallery of Villa Albani Torlonia is the set of #Gucci’s new limited-edition portfolio of images shot by #YorgosLanthimos. More https://t.co/PPxMCTeeQr #AlessandroMichele #GucciCruise20 pic.twitter.com/ohVeZOrDbJ

gucci (@gucci) November 19, 2019

Ο Αλεσάντρο Μικέλε, ο διευθυντής δημιουργικού στον ιταλικό οίκο, εμπνεύστηκε από ένα συγκεκριμένο άγαλμα στον κήπο της βίλας, το «Η Λήδα και ο Κύκνος» – ρωμαϊκό αντίγραφο ελληνικού αγάλματος του 4ου αιώνα – για να εξερευνήσει, μεταξύ πολλών άλλων, τη σημασία του αντίγραφου.

«Ήταν λόγος χαράς το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω αυτές τις εικόνες εμπνεόμενος από τη δουλειά του Αλεσάντρο Μικέλε» υπογράμμισε ο έλληνας σκηνοθέτης.

Πηγή: «Ωοτοκία»: Ένα βιβλίο τέχνης από τον Γιώργο Λάνθιμο για τον οίκο Gucci (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα