Οι μίζες ή οι διορισμοί κόστισαν περισσότερο; – Τι απαντά άνθρωπος του Μητσοτάκη

Θεωρεί ότι οι ρουσφετολογικές προσλήψεις είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χώρας, πιστεύει ότι οι «μίζες της Siemens, των προμηθευτών όπλων και δεκάδων άλλων προμηθευτών του Δημοσίου ήταν σταγόνα μπροστά στον ωκεανό της δημόσιας σπατάλης» και φυσικά δεν τρέφει και τα καλύτερα «συναισθήματα» για τον Κώστα Καραμανλή, κατά του οποίου έχει αφήσει αρκετές αιχμές στο παρελθόν.

Ο λόγος για τον πρώην αντιπρόεδρο της Δράσης, Τάσο Αβραντίνη, ο οποίος σήμερα, Τρίτη μετά από συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε

ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα όσα έχει κατά καιρούς αρθρογραφήσει, δεν φαίνεται να διατηρεί και ιδιαίτερη εκτίμηση για τους δημόσιους υπαλλήλους, στον αριθμό των οποίων αποδίδει τη χρεοκοπία της χώρας και όχι στις… μίζες.

«Ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα αυτό, παρά το γεγονός ότι οι διορισμοί στο Δημόσιο μέσω των κομματικών ή πελατειακών δικτύων παραμένει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με άμεσο αυτουργό το πολιτικό σύστημα και συνεργούς τους διορισθέντες υπαλλήλους. Αν όμως σκεφτούμε τι τελικά κόστισαν και κοστίζουν οι ρουσφετολογικοί διορισμοί στη χώρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι μίζες της Siemens, των προμηθευτών όπλων και δεκάδων άλλων προμηθευτών του Δημοσίου ήταν σταγόνα μπροστά στον ωκεανό της δημόσιας σπατάλης», σημείωνε σε άρθρο του το 2013.

«Η πενταετία Καραμανλή πρόσθεσε επιπλέον 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, για να φθάσει η χώρα το 2011 να αριθμεί πλέον του ενός εκατομμυρίου απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα», τόνιζε σε άλλο σημείο.

«Το 1980 είχαμε περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους ενώ το 2009 (όταν ξεκίνησε η κρίση) ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.000.000. Από αυτούς τουλάχιστον 300.000 ήταν απολύτως περιττοί. Τους επέβαλε ένα άρρωστο πελατειακό σύστημα για να μπορεί να διαιωνίζει και επεκτείνει την κυριαρχία του», έγραφε σε άρθρο του πριν από τέσσερις μήνες στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και πρόσθετε μάλιστα ότι το κόστος των 300.000 υπαλλήλων είναι όσο «το δημόσιο χρέος της χώρας ή 11 φορές τουλάχιστον το κόστος ολόκληρης της διαφθοράς και της μίζας μαζί».

«Μετά από δύο χρόνια εκκωφαντικής σιωπής, ο κ. Καραμανλής, ένας από τους βασικούς υπαίτιους για την καταστροφή της χώρας, μας καλεί να ψηφίσουμε ένα κόμμα που δεν μπορεί για να αποφύγουμε ένα κόμμα που δεν θέλει», είχε δηλώσει το 2012 ως εκπρόσωπος Τύπου των κομμάτων Δημιουργία Ξανά, Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία, σχολιάζοντας παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή.

Οι απόψεις του αυτές φαίνεται πως εκτιμήθηκαν δεόντως από την ηγεσία της ΝΔ, η οποία έσπευσε να αξιοποιήσει ένα τέτοιο στέλεχος. Συνυπολογίζοντας μάλιστα το παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις απολύσεις επί Σαμαρά, φαίνεται πως ο «γάμος» Δράσης και ΝΔ δεν έτυχε, πέτυχε…

Keywords
Τυχαία Θέματα