Υπόθεση Σάλα: Νέα στοιχεία με φωτογραφίες για τη μοιραία πτήση – Ταχύτατη η πτώση, σφοδρότατη η σύγκρουση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Νάντ στο Κάρντιφ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αργεντινού παίκτη.

Σύμφωνα με το Air Accidents Investigation Branch, το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα με ταχύτητα 90χλμ/ώρα, κάτι που δεν άφηνε ελπίδες διάσωσης ούτε για τον πρώην παίκτη της Ναντ, που βρήκε τραγικό θάνατο, ούτε για τον πιλότο,

Ντέιβιντ Ίμποτσον, που εξακολουθεί να αγνοείται.

Όπως ειπώθηκε, το ιδιωτικό αεροπλάνο έχασε χιλιάδες πόδια ύψος μέσα σε διάστημα μόλις 20 δευτερολέπτων, γεγονός που καταδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τη βιαιότητα των τελευταίων στιγμών που βίωσε ο νεαρός άντρας.

Να θυμίσουμε ότι η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου.

Οι πιλότοι αναζήτησαν σημείο αναγκαστικής προσγείωσης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, πριν χάσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο και αφεθούν στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που το ραντάρ κράτησε το τελευταίο του στίγμα. Η πτώση από τα 1.600 πόδια ή σχεδόν 500 μέτρα, ήταν ραγδαία και ολοκληρώθηκε το πολύ σε 20 δευτερόλεπτα.

Να αναφέρουμε ότι έγινε γνωστό πως λίγους μήνες πριν από τη μοιραία πτήση, το μικρό αεροσκάφος είχε περάσει με επιτυχία τον έλεγχο συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018. Η προκαταρκτική έρευνα τονίζει, επίσης, πως το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές υψόμετρο πριν χαθεί η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Η έρευνα δεν φανέρωσε στοιχεία για τα αίτια της πτώσης. Ο πιλότος φέρεται να είχε ξεκινήσει διαδικασίες προσγείωσης πριν από τέσσερα λεπτά από την πτώση και κατάφερε να κρατήσει το αεροπλάνο στον αέρα, πριν πάρει τη βίαιη πορεία για την θάλασσα. Η προσπάθεια πλέον έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση του ραντάρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καιρός ήταν εκείνος που προκάλεσε την πτώση, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από τους πιλότους, προκειμένου η πτήση να γίνει με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών καθοριστικό ρόλο στην πτώση του αεροπλάνου έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες, κάτι που φαίνεται και από τις εικόνες του αεροπλάνου τόσο στον βυθό, όσο και κατά την ανάσυρσή του.

Emiliano Sala’yı taşıyan uçağın enkazından yeni fotoğraflar yayınlandı https://t.co/wlCzfbuPaR pic.twitter.com/mtHxE9GjNG

— Radyospor (@radyospor) 26 Φεβρουαρίου 2019

La avioneta en que viajaba el futbolista santafesino Emiliano Sala no contaba con licencia para uso comercial. Lo confirmaron hoy los responsables de la investigación del siniestro aéreo en el que murieron el jugador del Cardiff y el piloto. https://t.co/NGiJsCEAyD pic.twitter.com/6kBBo5STpI

Radio Angélica 99.7 (@radio_angelica) 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο επιθεωρητής του AAIB, Γκέραντ Χέμπερτ δήλωσε: «Συλλέγουμε στοιχεία από τα συντρίμμια, από το βίντεο των συντριμμιών, εξετάζουμε τα ραντάρ, εξετάζουμε τις καιρικές πληροφορίες που έχουμε από την περιοχή και έχουμε και καταθέσεις μαρτύρων. Η υπηρεσία θα αναλύσει τώρα όλα αυτά στοιχεία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε την εικόνα του τι πραγματικά συνέβη. Η τελική έκθεση θα προσπαθήσει να εξετάσει όλους τους σχετικούς επιχειρησιακούς, τεχνικούς, οργανωτικούς και ανθρώπινους παράγοντες που θα μπορούσαν να συνέβαλαν στο δυστύχημα».

H βρετανική εφημερίδα «Daily Express», είχε φιλοξενήσει τη γνώμη έμπειρου πιλότο, ο οποίος τόνισε ότι συνάδελφός του ίσως έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου εξαιτίας χωρικού αποπροσανατολισμού.

Terrifying final moments of Emiliano Sala’s flight revealed as it emerges plane plunged at speed of 7,000ft-A-MINUTE https://t.co/AsTQbnVdqj

— HRH Prince George (@Prince_1_George) 26 Φεβρουαρίου 2019

The plane carrying #Cardiff striker #EmilianoSala which crashed in January was certified to fly and had recently undergone maintenance, but the cause of the tragedy has yet to be established, an Air Accidents Investigation Branch (#AAIB) interim report says. #outdoorsportchannel pic.twitter.com/iodyudBGq5

— OutdoorSportChannel® (@OutdoorSportCha) 26 Φεβρουαρίου 2019

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πιλότος δεν διέθετε άδεια που να του επιτρέπει να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην Κάρντιφ να επιχειρηματολογήσει στην απόφασή της να μην δώσει το ποσό της μεταγραφής, στη Ναντ. Αυτό το στοιχείο για τον πιλότο, είχε διαρρεύσει από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Η Κάρντιφ δεν θέλει να δώσει τα 17 εκατομμύρια της μεταγραφής του αργεντινού στη Ναντ και οι δύο πλευρές θα τα βρουν στα δικαστήρια. Οι Ουαλοί από ότι φαίνεται θα κινηθούν και κατά του μάνατζερ του Σάλα.

Το Σάββατο (16/2) ολοκληρώθηκε το δράμα της οικογένειας του Εμιλιάνο Σάλα, καθώς ο αργεντινός επιθετικός οδηγήθηκε στην τελευταία τους κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα