Ο ανάγωγος της Κυριακής: Θες να πιούμε έναν καφέ;

Το λες και ατυχία αυτό! Έναν κωλοκαφέ διάλεξε να πιει στις αρχές του χρόνου και ο Κυριάκος, κλασσικό δεξιό καφέ της πλατείας Κολωνακίου – στο Da Capo – και έπιασαν τον ιδιοκτήτη του, άκουσον άκουσον, να κλέβει ρεύμα 40.000 ευρώ για να ψήνει τους κωλόespresso.

Είχε πειράξει τον καταμετρητή της ΔΕΗ.

Είναι αυτές οι υγιείς επιχειρήσεις που κάνουν οι δεξιοί. Πληρώνουν τους εφοριακούς αντί να πληρώνουν τις εφορίες, πληρώνουν τους πολεοδόμους αντί να πληρώνουν τις πολεοδομίες, πληρώνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους αντί να

πληρώνουν τον Δήμο. Όλο αυτό το γραβατωμένο λομπι των διαχρονικών απατεώνων, λαμόγιων και λαμογίσκων που αναπτύχθηκαν στη μεταπολίτευση και ξεσάλωσαν από τον Σημίτη και μετά!

Ο εκσυγχρονιστής της διαφθοράς.

Δεν μιλάμε για το Da Capo φυσικά, γενικά μιλάμε. Το θέμα δεν είναι ο καφές του Κυριάκου.

Το θέμα είναι ότι σε λίγο δεν θα πίνουν καφέ ο Αλέξης με τον Πάνο.

Έχει αρπάξει τον τελευταίο καιρό ο Καμμένος, ένεκα του Μακεδονικού, και όπως ήτανε στην Αμερική λέει ξαφνικά, δεν αφήνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών να φτιάξουμε ένα βαλκανικό τόξο;

Και το είπε αυτό σαν μια εναλλακτική πρόταση. Δηλαδή, πάρε το Pentrexyl κι αν δε σου περάσει το κρύωμα, τρίψου με πετρέλαιο στην πλάτη εναλλακτικά.

Κάτι μυρίζει στο παρασκήνιο γιατί αυτή η ασυνεννοησία μοιάζει να έχει προέλευση. Δεν φαίνεται φυσικός ο χυμός που λένε.

Όπως δεν φαίνεται φυσικός και ο θυμός.

Τηλεφώνημα πάντως δεν έπεσε. Ανάγωγος είμαι, αλλά έχω και εγώ τις πηγές μου.

Υ.Γ.1: Ο Μπακογιάννης τελικά θα κατέβει στον Δήμο Αθηναίων. Η οικογένεια Μητσοτάκη θέλει να καταλάβει όλες τις πολύ καλές δημόσιες θέσεις του κράτους. Σκέφτονται μάλιστα την υπηρέτρια τους στον Λυκαβηττό να την κάνουν υπουργό εργασίας για να ενισχύσουν το ακρολαικοδεξιό προφίλ του αυτοδημιούργητου γιου του μπαμπά του, που ακόμα του κλέβει το ρεύμα!

Υ.Γ.2: Και πάει να ανοίξει τη σαλάτα μια γυναίκα και την ώρα που τη βάζει στην κατσαρόλα βλέπει ένα μαρούλι να πηδάει από μέσα. Πάει να το πιάσει, τι να δει; Βάτραχος. Χαλασμός έχει γίνει με το έρμο το βατραχάκι που βρέθηκε σε μία σακούλα σαλάτας έτοιμη απ’ αυτές του Βασιλόπουλου. Πράσινο το μαρούλι, πράσινο το βατραχάκι Μπερδεύτηκαν. Εντάξει, δεν έγινε και κάτι.

Υ.Γ.3: Ο ΣΚΑΪ δεν σκάει. Κι άλλο ψεύτικο νέο από το σεσημασμένο κανάλι των ψευδών και διαστρεβλωμένων ειδήσεων. Αυτή τη φορά ισχυρίστηκαν ότι το χρηματιστήριο είχε απώλειες 75% τα τελευταία 3,5 χρόνια. Πώς έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα; Έβαλαν τους αριθμούς που ήθελαν στους Γενικούς Δείκτες και βουαλά έβγαλαν το αποτέλεσμα που ήθελαν μόνο και μόνο για να δώσουν «πόντους» στη Νέα Δημοκρατία. Τα ελληνικά hoaxes τους πήρε χαμπάρι και τους έβγαλε στη σέντρα. Εννοείται πως το θέμα θάφτηκε απ’ όλα τα συστημικά Μέσα.

Υ.Γ.4: Παραιτήθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και βγήκε και είπε ο Τραμπ ότι η καλύτερη επιλογή γι’ αυτή τη θέση θα ήταν η κόρη του, Ιβάνκα. Επειδή όμως θα τον κατηγορήσουν για νεποτισμό (άλλο που έχει όλο του το σόι στον Λευκό Οίκο) δεν θα τη διορίσει λέει. Και έρχομαι εγώ ο ανάγωγος και του λέω του Ντόναλντ: πού πας ρε γατάκι; Έλα λίγο Ελλαδίτσα να μάθεις για το Μητσοτακέικο που έχει κάνει επιστήμη τον διορισμό όχι γιων και κορών, αλλά ολόκληρου γενεαλογικού δέντρου. Μπορεί να διδάξαμε δημοκρατία αλλά χάρη στην Αγία Οικογένεια παίζουμε μπαλίτσα και σε οικογενειοκρατίες και τα ρέστα κοντά έναν αιώνα τώρα.

Υ.Γ.5: Μια βδομάδα μετά τον εν ψυχρώ ξυλοδαρμό ενός 23χρονου από ΜΑΤατζήδες στην Κέρκυρα, άλλος ένας κάτοικος της Λευκίμμης καταγγέλλει τη χωρίς λόγο βίαιη επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο. Το θύμα δεν άφησε το περιστατικό να περάσει έτσι και προχώρησε σε μήνυση κατά του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος και συνελήφθη.

Αλλά όπως είχε πει και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του Ζακ στην Ομόνοια, «αυτή είναι η πρακτική των αστυνομικών και σε όποιον αρέσει».

Υ.Γ.6: Έψαχνε ο άλλος, στο Περού, να βρει τον δρόμο να πάει χρησιμοποιώντας το Google Maps και τι είδε; Τη γυναίκα του να χαϊδολογιέται με έναν άλλον άνδρα, καθισμένοι και οι δυο σε ένα παγκάκι. Οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες το 2013, από το αυτοκίνητο της Google. Ξέχασε που πήγαινε και επέστρεψε στο σπίτι να ζητήσει εξηγήσεις. Και τι να του πει η γυναίκα του; Δεν είναι αυτό που νομίζεις;

Υ.Γ.7: Θέλω να βγάλω το καπέλο στον Γιώργο Καπουτζίδη για τη θέση που πήρε κατά του bullying στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Ο κριτής με αφορμή έναν νεαρό που πήγε να ραπάρει με κομμάτι κατά του bullying θέλησε να πει δύο πράγματα και συγκίνησε πραγματικά με τη στάση του. Δυστυχώς, όμως, το όλο θέμα πέρασε τα «ψιλά», αφού άδραξε την ευκαιρία για λόγο που μόνο εκείνος ξέρει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και του «έχωσε» για κάτι ξεκατινιάσματα του παρελθόντος με αποτέλεσμα άπαντες ν’ ασχοληθούν με τη μεταξύ τους κόντρα.

Υ.Γ.8: Βγήκε η άλλη με ύφος μπλαζέ, στην εκπομπή My Style Rocks, να μας πει ότι το Λουτράκι ανήκει στον νομό Πελοποννήσου και όχι στον νομό Κορινθίας που επέμενε μια άλλη συμπαίκτριά της. Να δείτε που αυτή θα πάρει εκπομπή. Στάνταρ.

Υ.Γ.9: Για να δούμε. Θα πιουν καφέ αυτή την εβδομάδα ο Αλέξης με τον Πάνο ή θα χάσουν τον κοινό εχθρό που λέγεται Μητσοτάκης και θα παλεύουν μεταξύ τους;

Υ.Γ.10: «Εγώ που είμαι πιο ανάγωγός από σένα», μου είπε ένας άλλος ανάγωγος, «σου λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει από μέσα του να χάσει ο Τσίπρας, διότι οι αριστεροί γι’ αυτό ζουν. Για να συζητάνε. Ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα. Γιατί αν κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές οι συζητήσεις αυτές δεν πρόκειται να γίνουν. Και τότε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι του 4% που νομίζουν ότι όλο το κοινωνικό ρεύμα του 32% που προστέθηκε τους ανήκει; Εκεί να δεις πικρούς καφέδες που θα πιούνε».

Keywords
Τυχαία Θέματα