Ο Sting γίνεται σήμερα 67 χρόνων και παραμένει ίδιος (video)

Τον είδαμε το καλοκαίρι στο Ηρώδειο. Ο Sting παραμένει ένας από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού και όχι άδικα. Με μία πορεία γεμάτη επιτυχίες αλλά και δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δείχνει σαν να τα έχει όλα: μουσικό ταλέντο, ήθος, αρχές και μια δημιουργικότητα που δεν έχει κοπάσει ποτέ.

Αλλά αλήθεια, πόσα πράγματα ξέρουμε ή θυμόμαστε για τον καλλιτέχνη πίσω από τους The Police που κλείνει σήμερα τα 67 του

χρόνια;

1.O Sting, πραγματικό όνομα Gordon Matthew Thomas Sumner, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1951.

2. Τον γνωρίσαμε όλοι ως μπασίστα και τραγουδιστή στο συγκρότημα The Police (1977-1985). Το 2007 τα μέλη του συγκροτήματος ξαναβρέθηκαν για μια παγκόσμια περιοδεία (2007-2008). H μεγαλύτερη επιτυχία των Police ήταν το τραγούδι “Every breath you take” (ήταν το 5ο νούμερο ένα single) από το άλμπουμ Synchronicity (1983) που ήταν στην κορυφή των τσαρτς σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, πουλώντας περισσότερα από 8 εκατομμύρια δίσκους. Συνολικά, το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους και θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά στην ιστορία της μουσικής.

3. Το πρώτο σόλο άλμπουμ του Sting είχε τίτλο “The Dream Of The Blue Turtles”, με τη συνδρομή jazz μουσικών όπως οι Kenny Kirkland, Darryl Jones, Omar Hakim και Branford Marsalis. Στο τριπλά αυτό πλατινένιο άλμπουμ υπάρχουν και οι επιτυχίες “If You Love Somebody Set Them Free”και “Russians”. Ως σολίστας καλλιτέχνης έχει βραβευθεί με δώδεκα βραβεία Γκράμμι, μία Χρυσή Σφαίρα, ένα Emmy, είχε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ έχει τιμηθεί με το Αστέρι του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από την Βασιλίσσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στη μουσική και πολλές ακόμα εξέχουσες διακρίσεις.

4. Στην τεράστια επιτυχία τω ν Dire Straits “Money for Nothing”( 1985), ο Sting τραγουδάει το στίχο “I Want My MTV“. Αλλά δεν είναι μόνο εκεί που τον βρίσκουμε να συμμετέχει. Το 1984 ξεκινάει την ακτιβιστική του δράση παίρνοντας μέρος σε ένα από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια “Do They Know It’s Christmas?” για την συλλογή χρημάτων γα τα θύματα της Αιθιοπίας, ενώ τον επόμενο χρόνο τραγουδάει στο Live Aid concert στο στάδιο Wembley του Λονδίνου. Μετά θα ακουλήθουν δεκάδες τέτοιες συμμετοχές και δράσεις.

5. Έξω από τα μουσικά δρώμενα ο άνθρωπος Sting παραμένει μία πολυσχιδής προσωπικότητα. Το 1989 με τη γυναίκα του Trudie Styler ιδρύουν το Ίδρυμα Rainforest, για την προστασία των τοπικών δασών του κόσμου. Με συναυλίες και κινήσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών έχουν καταφέρει να συλλέξουν γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο οργανισμών σε 18 χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Sting συγκαταλέγεται στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους επιρροής του κόσμου.

Δισκογραφία

Songs From The LabyrinthMy Funny ValentineSongs Of LoveSacred LoveThe Very Best Of Sting & The PoliceAll This TimeStill Be Love In The WorldBrand New Day: The RemixesDolphinsLive at Universal AmphitheatreBrand New DaySting At The MoviesMercury FallingThe Living SeaFields of GoldDemolition ManTen Summoner’s TalesAcoustic Live In NewcastleThe Soul CagesNada Como El SolNothing Like The SunBring On The NightThe Dream of the Blue Turtles
Keywords
Τυχαία Θέματα