Το «μπαλάκι» στους Θεσμούς πετάει ο Ρέγκλινγκ για τη μη μείωση των συντάξεων

Τι αναφέρει για το κρίσιμο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ«Η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει δεσμευτεί»«Για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς»

«Η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει δεσμευτεί» είναι το μήνυμα που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM,

Κλάους Ρέγκλινγκ, πετώντας παράλληλα το «μπαλάκι» στους Θεσμούς για τη μη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

«Για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf και ερωτηθείς εάν φοβάται αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ESM απάντησε «όχι», συμπληρώνοντας πως «έχουν υποσχεθεί αυτές τις μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρώς καλύτερος από ό,τι αναμενόταν.

«Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό τον προϋπολογισμό. Αν αλλάξουν τις πολιτικές τους, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν έχουν αποδεσμευθεί ακόμη 100%».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ολλανδία θέλει πίσω τα χρήματά της, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Όχι, ο ESM θέλει πίσω τα χρήματά του. Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον ολλανδό φορολογούμενο. Ούτε ένα σεντ από χρήματα του ολλανδού φορολογούμενου δεν έχει δαπανηθεί έως τώρα για τα ελληνικά πακέτα στήριξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα