Οινούσσες: Ένα 4χρονο παιδί και ένα βρέφος έχασαν τη ζωή τους όταν αναποδογύρισε λέμβος (video)

Μία λέμβος που αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών παρέσυρε στον θάνατο ένα παιδάκι μόλις τεσσάρων ετών και ένα βρέφος, το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Frontex, αλλά και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Εως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν συνολικά

18 άτομα.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Εκτός ελέγχοι οι προσφυγικές ροές 

Την ίδια στιγμή, μόνο σήμερα, το Λιμενικό προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα προσφύγων στην Κω.

Υπολογίζεται πως από την Τρίτη (18/09) έως και την Τετάρτη (19/09) εισήλθαν στα νησιά πάνω από 1.500 πρόσφυγες, ενώ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.000 άτομα, ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις 12.000…

Keywords
Τυχαία Θέματα