Με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στο φαράγγι του Βίκου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτειες μιας 52χρονη Αμερικανίδας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι του Βίκου, στην περιοχή που βρίσκεται η πηγή «Κλήμα».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΠΥ Ηπείρου και άμεσα κινητοποιήθηκαν Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έχει σπάσει το πόδι της στην περιοχή του αστραγάλου ενώ έκανε πεζοπορία στη χαράδρα. Για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση

ζητήθηκε η συνδρομή κι άλλης δύναμης και ήδη κινητοποιήθηκαν άλλα έξι άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες πεζοπορίας για να προσεγγίσουν το σημείο όπου τραυματίστηκε μία αμερικανίδα τουρίστρια και τους υπόλοιπους της ομάδας που πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου.

Στη θέση «Κλήμα» η συγκεκριμένη γυναίκα παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και έτσι ήταν αδύνατο να συνεχίσει. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον οδηγό βουνού που συνόδευε το γκρουπ των τουριστών και αμέσως ξεκίνησε ομάδα 12 ατόμων της ΕΜΑΚ για να την απεγκλωβίσει.

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας από την πηγή «Κλήμα» στο φαράγγι του Βίκου σε ασφαλές σημείο.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 26, 2019

Αεροδιακομιδή ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris» ανοιχτά της Ρόδου

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (26/09) ελικόπτερο «Super Puma» της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris», που έπλεε εκατόν δέκα ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Ρόδου, 73χρονο ασθενή, ισραηλινής υπηκοότητας.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». Tο πλοίο ανήκει στην ισραηλινή εταιρία «Mano Cruises» και η χωρητικότητά του φτάνει τα 1900 άτομα. Επρόκειτο να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό τη Χάιφα στο Τελ Αβίβ.

****

Την Πέμπτη (26/09) με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, μιας γυναίκας από την Τήνο για την Αθήνα. Η γυναίκα έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο…

Με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιείται #αεροδιακομιδή του Ε.Κ.Α.Β., μιας γυναίκας από την Τήνο για την Αθήνα. pic.twitter.com/Xp45gaWFCc

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 26, 2019

Πληροφορίες από Πυροσβεστικό σώμα, epiruspost.gr, tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα