Νέα καταγγελία Ολυμπιακού στον Άρειο Πάγο για ΕΡΤ – ΠΑΟΚ

Η επικείμενη συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα για τα επόμενα τρία χρόνια, «ανάγκασε» τον Ολυμπιακό να κάνει νέα καταγγελία στον Άρειο Πάγο.

Μετά την πρόσφατη καταγγελία της πειραϊκής ΠΑΕ για τους χειρισμούς της ΕΡΤ

στα τηλεοπτικά συμβόλαια με ομάδες της Superleague 1 και 2, οι «ερυθρόλευκοι» κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, προχωρώντας και σε νέα – συμπληρωματική καταγγελία στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός των Πειραιωτών είναι να αναζητηθούν και διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Αυτό έγινε με αφορμή την πιθανή συμφωνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός είχε στείλει και επιστολές στην ΕΡΤ για τη πιθανή συμφωνία με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, πριν από την πρώτη καταγγελία στον Άρειο Πάγο. Απαντώντας, τότε, η ΕΡΤ εξέφρασε την ικανοποίησή για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να εισέλθει σε συζήτηση με την ΕΡΤ για ενδεχόμενη διάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ξεκαθαρίζει ότι σε όλες τις περιπτώσεις, την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ.

Την Τετάρτη (04/07) έγινε γνωστό πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ… πάνε στην ΕΡΤ, καθώς όπως τόνιζαν και οι Θεσσαλονικείς, εξέπνευσε η προθεσμία που είχε η NOVA, προκειμένου να κάνει την δική της προσφορά στους «ασπρόμαυρους».

Η NOVA με διαρροές της τόνιζε πως έχει δικαίωμα να απαντήσει στην προσφορά της ΕΡΤ μέχρι τις 9 Ιουλίου, αλλά στον ΠΑΟΚ ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η προθεσμία που, βάσει συμβολαίου, είχε η NOVA για να καταθέσει ισόποση προσφορά με εκείνη της ΕΡΤ εξέπνευσε. Η πρόταση της ΕΡΤ κατατέθηκε στις 18.06 κι αμέσως κοινοποιήθηκε στη Nova, όπως προβλεπόταν. Επομένως, οι δέκα εργάσιμες που είχε στη διάθεσή της η Nova έληξαν πριν από λίγο κι ο ΠΑΟΚ είναι ελεύθερος να υπογράψει με την ΕΡΤ».

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ΕΡΤ έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Με τη συμφωνία να έχει τριετή διάρκεια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ανακοίνωσε το ποσό με το οποίο συμφώνησε το καλοκαίρι του 2017 με τη NOVA και δεν ανακοινώσει και τα χρήματα της συμφωνία του με την ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την περασμένη σεζόν, ο «Δικέφαλος του Βορρά» εισέπραττε από το συνδρομητικό κοντά στα πέντε εκατομμύρια, για τα παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία προστέθηκαν και χρήματα για τα φιλικά του περασμένου καλοκαίρι στην Ολλανδία και αυτά που έδωσε για τα προκριματικά του Champions League με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα