Με… Αυγενάκη και αδελφούς Αντετοκούνμπο, Σλούκα, Πρίντεζη η Εθνική (video)

Πέντε διεθνείς παίκτες εντάχθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ανεβάζοντας το σύνολο των αθλητών στους 16. Λίγο πριν από την απογευματινή προπόνηση το ΟΑΚΑ επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και προέτρεψε τους διεθνείς: «Κάντε μας περήφανους».

Αυτοί που ενσωματώθηκαν με την εθνική είναι οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ αναμένεται ο Νικ Καλάθης, που ταξιδεύει από τις ΗΠΑ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, είχε καλέσει 18 παίκτες για την προετοιμασία, ωστόσο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφάσισε να μην ενισχύσει την Εθνική.

Η ομάδα θα συνεχίσει όλη την εβδομάδα με προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και την ερχόμενη Δευτέρα (5/8) θα αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια της στο πλαίσιο του τουρνουά Aegean (9-11/8).

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνομίλησε για λίγη ώρα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τους παίκτες, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Με την επίσκεψή μου εδώ θέλω να στείλω ένα μήνυμα, της εμπιστοσύνης προς εσάς. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να έχετε πόδια και χέρια… ελεύθερα και το μυαλό σας να είναι προσηλωμένο μόνο στον μεγάλο στόχο», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής ομάδας ο Υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

«Περιμένουμε πολλά από εσάς, γιατί έχετε προσφέρει πολλά και είναι βέβαιο ότι έχετε κι άλλα πολλά να προσφέρετε. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που αγαπάει κάθε ελληνική οικογένεια. Είναι μια μακρά πορεία αυτή που έχετε μπροστά σας μέχρι το Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας και εύχομαι να υπάρχει υγεία σε όλους για να έρθει η επιτυχία και να κάνετε ξανά περήφανη την χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πόλη Ναντζίνγκ, όπου θα έχει αντιπάλους το Μαυροβούνιο, την Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords