Κλιματική αλλαγή: 200 τάρανδοι νεκροί στην Αρκτική – Στη Γαλλία σώζουν με… κουβάδες τα ψάρια (video)

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγή είναι εδώ. Θύματα είναι και τα ζώα. Διακόσιοι τάρανδοι βρέθηκαν νεκροί από την πείνα στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, ένας αριθμός ασυνήθιστα αυξημένος που εξηγείται από την κλιματική αλλαγή στην περιοχή, έγινε γνωστό από το Πολικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Με την εξαφάνιση των ψαριών είναι αντιμέτωποι οι Γάλλοι, μετά από μήνες ξηρασίας στην κεντρική χώρα και τα σώζουν με… κουβάδες. Στην ίδια περιοχή οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν και άλλα

ζώα, όπως τις αγελάδες τους.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας χαρτογράφησης του πληθυσμού των άγριων ταράνδων στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.200 χλμ από τον Βόρειο Πόλο, τρεις ερευνητές του Πολιτικού Ινστιτούτου καταμέτρησαν 200 κουφάρια ταράνδων, που είχαν πεθάνει από την πείνα τον χειμώνα.

Experts blame climate change for deaths of 200 reindeer that STARVED on an Arctic island https://t.co/FJXFva8WtM

Daily Mail Online (@MailOnline) July 29, 2019

Επικεφαλής του σχεδίου καταγραφής, η Άσχιλντ Ένβικ Πέντερσεν θεωρεί αυτά «τα πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας» συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που εξελίσσεται με διπλάσια ταχύτητα στην Αρκτική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τους κλιματολόγους. «Φέτος, παρατηρήσαμε μια πολύ αυξημένη θνησιμότητα των ζώων και αυτό οφείλεται στις άφθονες βροχές που υπήρξαν πρόβλημα για αυτά» εξήγησε η επιστήμονας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Climate change: Some 200 reindeer found dead in the Arctic https://t.co/26bVKI9Yox

— Sam Albuquerque

Keywords
Τυχαία Θέματα