Μάρτινς: Έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο «τελικό» – Και ο Μεριά στην αποστολή του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποσχέθηκε πως ο Ολυμπιακός θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια το βράδυ της Τρίτης (30/07, 21:30) για να προκριθεί στο γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, αποκλείοντας τη Βικτόρια Πλζεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα. Με Γιασίν Μεριά η αποστολή των «ερυθρόλευκων». Ο τελευταίος δήλωσε έτοιμος να παίξει στο παιχνίδι με την Πλζεν δίπλα στον Σεμέδο και

στάθηκε στη σημασία της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό.

Ο πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε «τελικό» το παιχνίδι με τους Τσέχους, κάλεσε το φίλαθλο κοινό της πειραϊκής ομάδας να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών του και υπογράμμισε ότι συστατικό για την επιτυχία θα είναι η υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνς μίλησε για:

Την παρουσία του Μεριά: «Θέλω να συγχαρώ τον Γιασίν για την πορεία του στο Κόπα Άφρικα. Ήταν μία σπουδαία εμπειρία για τον ίδιο και γύρισε πιο πλούσιος απ’ αυτό. Έδειξε την εμπειρία του και την κλάση του ως ποδοσφαιριστής. Είμαστε πολύ περήφανοι που εκπροσώπησε την ομάδα μας. Μίλησα μαζί του από την πρώτη στιγμή και τον ρώτησα αν χρειάζεται διακοπές, γιατί δεν έχει ξεκουραστεί, και μου είπε “όχι” και ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό δείχνει το πνεύμα που χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και είναι μαζί μας για να μας βοηθήσει».

Την τακτική του: «Πιστεύω ότι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς έχουμε 6-7 παιχνίδια που μπορούν να θεωρηθούν τελικοί. Για εμάς το παιχνίδι που έχουν μπροστά μας είναι υψίστης σημασίας και είναι ένα από αυτά. Το ίδιο συμβαίνει και για τη Βικτόρια, που μπορεί να προσφέρει βαθμούς στη χώρα της, που πέρσι κατάφερε να πάει πολύ καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γεγονός πως η Τσεχία βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία είναι κάτι που το οφείλει και στη Βικτόρια. Υπολογίζουμε στη βοήθεια των φιλάθλων μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μας για την πρόκριση».

Το αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τη στρατηγική. Μπορείτε να καταλάβετε ότι παίζουμε για να κερδίζουμε και αυτό θα κάνουμε μπροστά στον κόσμο μας. Χρειάζεται υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα τα καταφέρνουμε μέσα στον αγώνα. Θα κάνουμε τα πάντα, όμως, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».

Τη χρησιμοποίηση του Μεριά: «Ο Γιασίν βρίσκεται εδώ πανέτοιμος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και με μεγάλο κίνητρο για το μεγάλο παιχνίδι. Του δώσαμε κάποιες μέρες ξεκούραση. Ξέρουμε ότι η χρονιά θα είναι μεγάλη, θα διαχειριστούμε τις συμμετοχές του. Επειδή το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για εμάς και δήλωσε διαθέσιμος, μπορώ να σας πω ότι θα είναι μαζί μας και θα παίξει για την ομάδα μας, ενώ θα προσπαθήσουμε να τον ξεκουράσουμε στη διάρκεια της σεζόν».

Μεριά: Είμαι εδώ για να τα δώσω όλα για την ομάδα μου

Ο Γιασίν Μεριά ο οποίος θα αγωνιστεί στο πλευρό του Σεμέδο στην άμυνα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση της Τρίτης με την Πλζεν όπως αποκάλυψε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους».

Ο τυνήσιος αμυντικός υποστήριξε πως είναι εδώ για να τα δώσει όλα για την ομάδα του με την πρόκριση στην επόμενη φάση να είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό.

Για το πόσο τον βοήθησε η πορεία της ομάδας του στο Copa Africa και η διάκρισή του εκεί: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα και την ομάδα μου. Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε τέτοια διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας. Χρειάζεται δουλειά και είμαι εδώ για να τα δώσω όλα για την ομάδα μου από εδώ και πέρα».

Για την προετοιμασία ενόψει Πλζεν και τη συνύπαρξη με τον Σεμέδο: «Το πιο σημαντικό είναι η πρόκριση. Θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και να περάσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θα ξεχωρίσει, αν θα είμαι εγώ ή ο Σεμέδο. Σημασία έχει να προκριθούμε…».

Για το πρώτο ματς με τη Πλζεν: «Είδα το ματς από την τηλεόραση. Χάσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Σημασία έχει τώρα να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Η αποστολή του Ολυμπιακού

Δεν είχε εκπλήξεις η ανακοίνωση, εκ μέρους του Πέδρο Μαρτίνς, της αποστολής του Ολυμπιακού για την αυριανή ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν, για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συνέχισε και τη Δευτέρα (29/07) με ατομικό πρόγραμμα και όπως είναι φυσικό έμεινε εκτός, ενώ ο Γιασίν Μεριά συμπεριλήφθηκε και θα ξεκινήσει βασικός. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός τον είχε δηλώσει για τη ρεβάνς στην Ευρώπη, μετά τη συμμετοχή του παίκτη στο Copa Africa.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Σα, Καραργύρης, Τζολάκης, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Κούτρης, Μπα, Μεριά, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μπρούνο, Γιώργος Μασούρας, Βαλμπουενά, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Ελ Αραμπί, Ντουρμισάι.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα