Ματαίωση συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα, λόγω υπερσυντηρητικών αντιδράσεων – Ακυρώνει και ο Αγγελάκας

Λίγες μόλις μέρες μετά την «παρέμβαση» ακροδεξιών σε θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη, ένα ακόμη σκηνικό που επιβεβαιώνει την πνευματική «μαυρίλα» που πλήττει μερίδα του κόσμου στην Ελλάδα, υποκινούμενη από ακροδεξιούς και συντηρητικούς υπερορθόδοξους, έρχεται να προστεθεί στη «μαύρη» λίστα.

Το metal συγκρότημα Rotting Christ

επρόκειτο να εμφανιστεί στην Πάτρα μαζί με τους Vermingod και τους Meden Agan, στο Metropolis Live, αφού η αρχική τοποθεσία (σ.σ. στον δημοτικό πολυχώρο πολιτισμού Αίγλη) άλλαξε την Πέμπτη, με αιτιολογία από την πλευρά του Δήμου της Πάτρας, που μιλούσε για ηλεκτρολογικό πρόβλημα, στην ουσία όμως ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων υπερσυντηρητικών κομματιών της κοινωνίας, που έκαναν λόγο για προσβολή στον χριστιανισμό.

Μετά από πολλές αντιδράσεις, το συγκρότημα και συγκεκριμένα ο frontman του, Σάκης Τόλης, ανακοίνωσε πως η συναυλία δεν θα γίνει κάνοντας λόγο για μία χαμένη μάχη, αλλά όχι για έναν χαμένο πόλεμο ενώ ανέφερε πως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γιάννης Αγγελάκας, που επρόκειτο να δώσει συναυλία στον αρχικό χώρο (την Αίγλη) αύριο, Σάββατο, πήρε θέση μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook, λέγοντας πως εάν δεν γίνει η συναυλία των Rotting Christ, δεν θα γίνει ούτε η δική του.

«Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη» υπογράμμισε.

Όπερ και εγένετο με την ανακοίνωση να βγαίνει λίγο μετά και να κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης του λόγου, της έκφρασης και της τέχνης, απέναντι στην οποία δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα