Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Ελεύθερη πλέον η Σταυρούλα ΚουράκουΤης επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήναΘα πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ

Ελεύθερη είναι πλέον η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, η κατηγορούμενη είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα. Στη

Σταυρούλα Κουρακου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, ενώ της επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, την οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

Υπενθυμίζεται πως το ζεύγος Παπαντωνιου βρέθηκε στη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις απολογίες του ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται πως επιχείρησε να αποκρύψει την παράνομη προέλευση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικά φράγκα, τα οποία εμφανίζονται ότι ήταν «δώρο» για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού από την εταιρία Thales.

Keywords
Τυχαία Θέματα