Κύπελλο: «Έσπασαν το ρόδι» Λεβαδειακός και ΑΕΛ, ισοπαλία στη Λαμία (εικόνες)

Την πρώτη τους νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας πέτυχαν Λεβαδειακός και ΑΕΛ, επικρατώντας των Άρη Αβάτου (4-0) και Ηρόδοτου (4-1) αντίστοιχα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του θεσμού. Όρθιος στη Λαμία ο Βόλος, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ομώνυμη ομάδα.

Λεβαδειακός

Άρης Αβάτου 4-0

Τη δεύτερη νίκη του από την έναρξη της σεζόν, πρώτη στο Κύπελλο (έχει και μία στο πρωτάθλημα), πέτυχε ο Λεβαδειακός με το ευρύ 4-0 επί του Άρη Αβάτου και διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Βοιωτοί που βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση στη Super League (προτελευταίοι) έφτασαν στην άνετη επικράτηση χάρις στα γκολ των Στανόγεβιτς (27′), Ιωαννίδη (77′), Λιάγκα (83′) και Μητρόπουλου (88′). Ο Στανόγεβιτς είχε δοκάρι στο 16′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Χωρίς βαθμό παραμένει στη διοργάνωση ο Άρης Αβάτου.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Χατζηλάμπρου, Κρνέτα, Φαβάρο, Παντελιάδης, Όμο, Καθάριος, Σαβατόνγκο, Στανόγεβιτς (66΄ Μητρόπουλος), Νανγκίς (66΄ Μαρκόβσκι), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μίλερ, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μπουντακίδης, Ταχτσίδης, Δόντσος, Σαριγιαννίδης, Κρασώνης, Γκέκας, Σιχλοιμίρης.

ΑΕΛ – Ηρόδοτος 4-1

Την πρώτη της νίκη στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε η ΑΕΛ που επικράτησε με 4-1 του Ηρόδοτου για την 2η αγωνιστική του θεσμού. Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι και είχαν δοκάρι με τον Μπαργκάν στο 5′. Στο 22′ ο Νούνιτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο παραγωγικό και τα γκολ… έπεσαν βροχή. Στο 56′ ο Μπραγκάν με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας. Στο 68′ ήταν η σειρά του Νούνιτς να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να κάνει το 4-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 79′ με τον Μασάδο, ο οποίος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

ΑΕΛ (Φέστα): Παϊτέρης, Μπέρτος, Γκόλιας, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (75′ Πινακάς), Φατιόν, Κοέφ (60′ Χοτζάλι), Νούνιτς, Νούσιος, Μπαργκάν (66′ Φρίουι).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Λυρώνης): Κουράκης, Προβιδάκης (73′ Δαμιανάκης), Κασαπάκης, Κοντογιάννης, Μπάμπης, Φραγκουλάκης (71′ Αργκιλέσι), Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Μασάδο, Κωνσταντινίδης (66′ Αμαραντίδης), Μάκο.

Λαμία – Βόλος 1-1

Αήττητος έφυγε από τη Λαμία ο Βόλος, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου και αύξησε τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε στο 14′ με τον Καραμάνο, που έκλεψε τη μπάλα από τον Ρούσσο, προχώρησε και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε ωραία με το δεξί ανοίγοντας το σκορ. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι Βολιώτες ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ρούσσου, ύστερα από φάουλ του Λούκας Γκαρσία.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα του γκρουπ η Λαμία είχε χάσει (1-2) από την ΑΕΚ, ενώ το θεσσαλικό συγκρότημα είχε συντρίψει το «συντοπίτη» Απόλλωνα Λάρισας με 5-1.

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο (46΄ Καρυπίδης), Αναστασιάδης, Βάντερσον, Οσμάν, Άντρονικ, Τσούκαλος (73΄ Κωστίκας), Μαστούρ (60΄ Καραγκούνης), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

ΒΟΛΟΣ: Καραγκιολίδης, Ρούσσος, Καρίκι (65΄ Δόρης), Δημόπουλος (86΄ Κότο), Ν΄Γκουέμ, Καμπαγιέρο, Ηλιόπουλος, Γκαρσία, Ουνγιαλίδης, Πίσπας (54΄ Φράγκος), Μάντζης.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων:

1ος όμιλος

Ηρακλής – Ατρόμητος 31/10

ΠΑΣ Γιάννινα – Θύελλα Καμαρίου 1/11

2ος όμιλος

Λαμία – Βόλος 1-1

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 31/10

3ος όμιλος

ΑΟΧ Κισσαμικός – Παναιτωλικός 31/10

Παναθηναϊκός – ΟΦ Ιεράπετρας Εκκρεμεί ορισμός

4ος όμιλος

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 14/11

Άρης – Αήττητος Σπάτων 31/10

5ος όμιλος

Λεβαδειακός – Άρης Αβάτου 4-0

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 1/11

6ος όμιλος

Τρίκαλα – Αστέρας Τρίπολης 31/10

Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Παραλιμνίου 1/11

7ος όμιλος

ΟΦΗ – Νίκη Βόλου 3-0

Κέρκυρα – Ξάνθη 1/11

8ος όμιλος

ΑΕΛ – Ηρόδοτος 4-1

Απόλλων Πόντου – Πανιώνιος 31/10

Keywords
Τυχαία Θέματα