Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ Γεροβασίλη και Παπακώστα

Για ένα νέο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, κάνει λόγο ο ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του σταθμού, το περιστατικό σημειώθηκε κατά κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την Κατερίνα Παπακώστα να απειλεί ακόμη και με παραίτηση, υποχρεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε πυροσβεστική παρέμβαση.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, η μεταξύ

τους σύγκρουση αφορά στις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Πρόσφατο σχέδιο ΠΔ που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η κ. Παπακώστα θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αντίθετα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός και η υφυπουργός κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12μμ, ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε τελικά. Η υφυπουργός βρισκόταν στο εντευκτήριο, όπου συναντήθηκε με την υπουργό για να βρεθεί μια «χρυσή τομή», χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Έτσι, στις 5.35 το απόγευμα της Τρίτης, αμέσως αφότου κατέβηκε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη.

(skai.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεροβασίλη, Παπακώστα,gerovasili, papakosta