Νεκρός μέσα στη φυλακή διαβόητος γκάνγκστερ και πληροφοριοδότης του FBI

Νεκρός βρέθηκε ο Τζέιμς Γουάιτι Μπούλτζερ, ένας διαβόητος γκάνγκστερ της Βοστόνης που ζούσε διπλή ζωή καθώς ταυτόχρονα ήταν και πληροφοριοδότης του FBI.

Βρέθηκε νεκρός αφού μεταφέρθηκε σε μια ομοσπονδιακή φυλακή στη Δυτική Βιρτζίνια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο ανώνυμους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Τα αίτια του θανάτου του Μπούλτζερ είναι ασαφή. Το NBC News

δεν έκανε καμία αναφορά, ωστόσο η εφημερίδα Boston Globe υποστηρίζει ότι δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή.

Ο Μπούλτζερ ήταν 89 ετών και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Πρόσφατα μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Χέιζελτον, στη Δυτική Βιρτζίνια.

Ένας από τους συνηγόρους του, ο Χένρι Μπρέναν, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Μπούλτζερ κρίθηκε ένοχος για 11 δολοφονίες και άλλα εγκλήματα, όπως εκβιασμούς, και καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν πέντε χρόνια κάθειρξη. Είχε προσπαθήσει σκληρά να αποφύγει τη φυλακή: μεταξύ άλλων, σκότωσε μάρτυρες κατηγορίας, δωροδοκούσε διεφθαρμένους αστυνομικούς και έζησε ως φυγόδικος επί 16 χρόνια. Όλα τελείωσαν με τον πιο απροσδόκητο τρόπο: μια πρώην μις Ισλανδία έδωσε στις αρχές πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2011, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, όπου ζούσε με την επί πολλά χρόνια σύντροφό του.

Ο Μπούλτζερ και η συμμορία Γουίντερ Χιλ δρούσαν επί περισσότερα από 20 χρόνια στην ιρλανδέζικη συνοικία Σάουθ Μπόστον. Στις δραστηριότητές τους περιλαμβάνονταν τοκογλυφία, εκβιασμοί, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες. Και όλα με την σιωπηρή έγκριση ενός πράκτορα του FBI που “έκανε τα στραβά μάτια” ώστε να του παρέχουν πληροφορίες για άλλους γκάνγκστερ της πόλης.

Ο Μπούλτζερ, τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία Black Mass το 2015, ήταν γνωστός για τη βαναυσότητά του και την ευερεθιστότητά του. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι στραγγάλισε δύο γυναίκες με τα χέρια του και βασάνισε επί ώρες έναν άνδρα, πριν να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα