Κ. Χατζηδάκης: «Αποτυχία της κυβέρνησης η φυγή των νέων στο εξωτερικό»

21:48 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη μάστιγα της περιόδου της κρίσης, το «Brain Drain: τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα» μίλησε απόψε στη Λάρισα, σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο Λάρισας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης

τόνισε πως πίσω από την φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό «κρύβεται η τραγική αποτυχία της κυβέρνησης να βάλει μπροστά την μηχανή της οικονομίας». Υποστήριξε πως δίχως ιδιωτικές επενδύσεις η χώρα δεν μπορεί να ανοίξει νέο κεφάλαιο και οι νέοι θα εξακολουθήσουν να φεύγουν γιατί δεν θα βρίσκουν δουλειά.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρότεινε οι πολίτες να πάρουν «διαζύγιο από τον λαικισμό και με την αερολογία της συγκυβέρνησης» για να γίνει νέα αρχή με σοβαρότητα, ελεύθερη οικονομία και ιδιωτικές επενδύσεις. Δεν αρνήθηκε τις ευθύνες της ΝΔ και όλου του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα και πρότεινε να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, οι οποίες μείωσαν φόρους, μείωσαν τις δαπάνες του δημοσίου για να μην αυξηθούν τα ελλείμματα και έκαναν θαρραλέο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

«Οι ΜΜΕ είναι ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της ΝΟ.ΔΕ Λάρισας, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κων/νος Κυρανάκης, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων/νος Γουργουλιάνης και ο αν. καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Cardiff Μιχάλης Αργυρίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα