Κορονοϊός: Στα χωριά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι το Πάσχα – Μετακίνηση με το εκκαθαριστικό

Τις φορολογικές δηλώσεις που αποδεικνύουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας των πολιτών σκέφτεται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα, ώστε να ελεγχθεί αποτελεσματικά τυχόν απόπειρα μαζικής εξόδου προς την επαρχία κατά την εορταστική περίοδο, στη μάχη της καταπολέμησης του κορονοϊού.

Σχετικό ρεπορτάζ έχει η εφημερίδα «Καθημερινή» και πρόκειται, άλλωστε, για το μέτρο που ήδη εφαρμόζεται για τις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά με τα καράβια. Αυτό το μέτρο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, από αυτά που έχουν πέσει στο τραπέζι

και επεξεργάζεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να ισχύσει τελικά. Η περίοδος του Πάσχα αποτελεί, άλλωστε, ένα μεγάλο κρας τεστ στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.

Με άλλα λόγια όσοι θελήσουν και επιχειρήσουν να φτάσουν στα διόδια ή όπου αλλού θα έχουν στηθεί μπλόκα θα ζητείται το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο αποδεικνύει και τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. Σημειώνεται ότι, όπως τονίζουν ήδη οι υπεραστικές μετακινήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου.

Παράλληλα βέβαιη θεωρείται η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης αλλά και η ενεργοποίηση του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις και του πλαφόν στη συχνότητα που κάποιος μπορεί να είναι εκτός σπιτιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ούτε το Πάσχα πρέπει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και ανέφερε ότι καλό είναι να μη σουβλίσουν οι κάτοικοι. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Αν κρίνουμε ότι πρέπει να τα αυστηροποιήσουμε, θα το κάνουμε». «Δε θα υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος», είχε πει από το σαββατοκύριακο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε οι Ακολουθίες για το Πάσχα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: Κορονοϊός: Στα χωριά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι το Πάσχα – Μετακίνηση με το εκκαθαριστικό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα