Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στη χώρα από τον ιό – Τρίτο θύμα στην περιοχή της Καστοριάς (video)

Ένας άνδρας 70 ετών, που υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε την Τετάρτη (18/03), έχοντας υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό. Λίγο μετά τον θάνατό του ήρθαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.
Πρόκειται για άνδρα από την περιοχή της Καστοριάς, η οποία μετράει το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα και η αγωνία πλέον είναι έκδηλη. Η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς, αλλά είναι

αρνητική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος «έφυγε» μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδήγησαν σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, στα όρια με τον νομό Κοζάνης, όχι σ’ ένα εξ αυτών της καραντίνας, αλλά σε παρακείμενο και γι’ αυτό τον λόγο και η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για τη διασπορά του ιού. Γι’ αυτό τον λόγο οι τοπικές Αρχές ζήτησαν να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός. 

Στις ΜΕΘ 30 ασθενείς – Πάνω από 20 οι διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τελευταία πληροφορίες 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον κορονοϊό νοσηλεύονται αυτή την ώρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Την ίδια στιγμή αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασαν τους 20. Αυτή η αύξηση προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα καθώς μόλις την Τετάρτη (18/03) ανακοινώθηκε πως οι διασωληνωμένοι ήταν 13, και μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός αυτός ανέβηκε τους 20.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (18/03) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 2.000-3.000..

Σημειώνεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης (16/03), διατάχθηκε απαγόρευση εισόδου κι εξόδου για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στο Βόϊο της Κοζάνης, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Οι είσοδοι κι έξοδοι των χωριών φυλάσσονται με περιπολικά και μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στη χώρα από τον ιό – Τρίτο θύμα στην περιοχή της Καστοριάς (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα